В региона на Велико Търново няма фирма, която да не

...
В региона на Велико Търново няма фирма, която да не
Коментари Харесай

1500 лв. заплата – желаещи няма! Вижте от къде е куриозът!

В района на Велико Търново няма компания, която да не изпитва потребност от личен състав, оповестява "Борба ", като се базира на информация от Дирекция "Бюро по труда ".

Проверка на изданието сподели, че стотици работни места стоят незаети без значение от обстоятелството, че възнагражденията са много солидни. В момента на пазара на труда в района най-конвертируеми са готвачите и водачите, като за тях свободните позиции в бюрата по труда по места са над 200. 1500 лева е стартовата заплата на готвач сега, демонстрира информация на „ Борба “ в районната конструкция на Агенцията по заетостта.

Множество са оповестените свободни позиции на територията на Велико Търново, Горна Оряховица и Свищов. Кандидатите са толкоз малко, че към този момент работодателите са склонни да наемат и без опит. 1200 лева е стартовата заплата за вътрешни водачи, както и за водачи на тежка техника. Ако сте гражданин на някое обитаемо място отвън В. Търново, работодателят заплаща и пътните разходи, единствено и единствено да си обезпечи фрагменти за работа. Стругари, заварчици, фрезисти са другите изключително ценени и високоплатени специалности в болярския град, както и в останалите обитаеми места от Триградието, сочи настоящата информация. В СЪСЕДНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА МАСОВО съдебна експертиза ТЪРСЯТ УЧИТЕЛИ. СТАРТОВИТЕ заплати в сектора стартират от 760 лева за педагозите начална подготовка. Тук също се надпреварват да наемат водачи и механици. „ Има доста висшисти, качеството на образованието е положително, само че образователните заведения не отговорят на действителните потребности на бизнеса.

В региона да вземем за пример няма учебно заведение, което да приготвя елементарни стругари или елтехници, само че различен е въпросът, че дори и да имаше, малко на брой биха се навили да работят това”, разяснява Обрешко Нечев – началник на Бюрото по труда във Велико Търново. Заради ниското възнаграждение, неприятните условия на труд и тежката активност в множеството локални фабрики стругари, фрезисти, заварчици и така нататък са на възраст над 40 – 45 години. Младите хора или бягат в чужбина, или избират да карат на обществени помощи и да допълват приходи в сивия бранш или с по-престижна работа.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР