В редица страни намалява подкрепата за мерките, които правителствата вземат

...
В редица страни намалява подкрепата за мерките, които правителствата вземат
Коментари Харесай

В много страни намалява подкрепата за мерките срещу коронавируса

В редица страни понижава поддръжката за ограниченията, които държавните управления вземат в битката с ковид. Това сочат резултатите от интернационално изследване, оповестено през днешния ден от компанията за пазарни проучвания KekstCNC и представено от 24 часа.
Проучването, направено в шест страни: Франция, Англия, Германия, Япония, Съединени американски щати и Швеция, сочи тази низходяща наклонност по отношение на юни. Във Англия едвам 35 на 100 от интервюираните правят оценка позитивно дейностите на държавно управление, а това е с 3 пункта по-малко, в сравнение с през юни. Подкрепа за държавното управление понижава и в Съединени американски щати. Сега там 44 на 100 са недоволни от дейностите му, до момента в който делът им бе 40 на 100 в средата на юни. В Япония болшинството или 51 на 100 показват, че са недоволни от ръководството на рецесията. Французите обаче са по-удовлетворени  от дейностите на държавното управление, въпреки като цяло да остават недоволни на 41 %, отбелязва Агенция Франс Прес.
Изследването регистрира необятна поддръжка измежду хората за носенето на маски. Близо 73 на 100 от французите са на мнение, че те би трябвало да бъдат наложителни в затворените публични места против 68 на 100 от японците или 65 от британците. Дори в Съединени американски щати, където това е оспорвана тематика, 63 на 100 от интервюираните споделят, че поддържат носенето на маска. Единствено Швеция – 37 на 100, прави изключение по този въпрос. Там съвсем не се носят маски на публични места, а управляващите и не ги предлагат.
Проучването визира и метода, по който хората възприемат епидемията, по отношение на действителното състояние. Навсякъде се вижда, че популацията в огромна степен надценява мащаба на пандемията. Анкетираните британци показват, че съгласно тях 22 на 100 от популацията са се заразили с новия ковид, а в реалност формалните данни сочат, че това са по-малко от 0,5 на 100 от популацията. Американците дават отговор, че инфектираните им сънародници са 20 на 100 от популацията на страната, а това е 16 пъти повече от публично регистрирания брой. Тенденцията е още по-силно изразена, когато става дума за броя на умрелите поради затруднения от COVID-19. В Германия интервюираните дават отговор, че става дума за 3 %, а в реалност тези 3 % са 300 повече от действителния брой, отбелязва Агенция Франс Прес. И най-после интервюираните в шестте страни се притесняват от втора вълна на епидемията. Изследването е направено в средата на юли в продължение на пет дни измежду представителна извадка от 1000 възрастни във всяка страна. Допустимата неточност е 3,3 на 100 за всичките страни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР