В редица европейски страни се поведоха протести срещу ограниченията заради

...
В редица европейски страни се поведоха протести срещу ограниченията заради
Коментари Харесай

Хиляди европейци на протест срещу ограниченията заради коронавируса

В редица европейски страни се поведоха митинги против рестриктивните мерки поради ковид, съобщи Асошиейтед прес. Най-масовите прояви бяха в австрийската столица Виена, където към 35 хиляди души, измежду които мнозина последователи на крайната десница, минаха на няколко шествия. Повечето от тях не носеха маска.

Задържани са по-малко от 10 души - за неносене на маска и нарушение на възбраната за потребление на нацистки знаци, сподели полицейски представител, представен от Ройтерс.

Вчера австрийското държавно управление разгласи народен локдаун от понеделник, първоначално за 10 дни, и наложителна имунизация на популацията против COVID-19 от 1 февруари.
Снимка: EPA
Протестът бе плануван още преди оповестяването на локдауна по самодейност на крайнодясната Австрийска партия на свободата. Нейният водач Херберт Кикъл, който е под карантина, тъй като дал позитивен тест за ковид, съобщи, че страната върви към тирания.
Снимка: EPA

В Австрия изцяло имунизирано против Коронавирус е към 66 % от популацията - едно от най-ниските нива в Европа. Останалите към една трета от жителите на страната, както наподобява, не желаят да се имунизират, а лечебните заведения в най-тежко засегнатите провинции предизвестяват, че интензивните им отделения са съвсем цялостни.
Снимка: EPA
Броят на смъртните случаи за денонощие в Австрия се утрои през последните седмици.

Австрийските управляващи оповестиха през днешния ден за над 15 хиляди нови инфектирани и 42 умряли за миналите 24 часа. От началото на пандемията в Австрия, с население от 8,9 милиона души, са доказани 1,042 милиона случая на ковид. Близо 12 хиляди от инфектираните са умряли.
Снимка: EPA
В прилежаща Швейцария, 2000 индивида стачкуваха през днешния ден в Цюрих против иден референдум за закон с ограничавания поради ковид, който съгласно тях е дискриминационен, заяви публичната телевизия, представена от АП.

В Нидерландия, ден след размириците по време на проява срещу рестрикциите в Ротердам, хиляди хора се събраха на централен площад в Амстердам, след което минаха спокойно по улиците на града.
Снимка: EPA
Шествието бе извършено, макар че уредниците публично го анулираха след насилието нощес.
Снимка: EPA

Няколкостотин души стачкуваха в южния град Бреда. При насилието в Ротердам бяха простреляни двама души. 51 индивида бяха арестувани, отбелязва Франс прес.

Във Франция, министърът на вътрешните работи Жералд Дарманен осъди придружените от принуждение митинги на карибския остров Гваделупа, заяви още АП.

Снимка: EPA

29 стачкуващи са били арестувани нощес във френската отвъдмоска територия. Властите ще изпратят още 200 служители на реда на острова, където от вторник ще има полицейски час през нощта.
Снимка: EPA

Протестът в Гваделупа бе против Коронавирус документите, нужни за навестяване на редица места, и наложителната имунизация на здравните служащи.

Около 1500 стачкуващи се събраха в литовската столица Вилнюс, макар че управляващите бяха разрешили до 500 участници, съобщи ТАСС.

Снимка: EPA
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР