В разгара на зимата и обилните снеговалежи, един от най-големите

...
В разгара на зимата и обилните снеговалежи, един от най-големите
Коментари Харесай

С 2 прости трика размразяваме автомобила за минути

В разгара на зимата и изобилните снеговалежи, един от най-големите проблеми на всеки водач е размразяването на автомобила, почистването на стъклата от леда и оправянето с изпотяването им отвътре.

За задачата в комерсиалната мрежа се оферират специфични препарати, само че цената им е прекомерно солена – сред 10 и 15 лв.. Експеримент на бТВ сподели, че против надалеч по-малко пари можем бързо и ефикасно да преодолеем провокациите на зимното разчистване на колата.

За топене на стъклата ни е належащо шишенце етилов алкохол от аптеката за към 1 лев, малко вода и празен разпръсквач. В него смесваме 2 елементи алкохол и 1 част вода, пръскаме стъклото, след което със стъргалка или със самите чистачки отстраняваме елементарно леда.

За да предпазим стъклата от изпотяване от вътрешната страна, което може да ни сложи в рискова обстановка на пътя, вместо безценен препарат можем да използваме елементарен картоф. Необходимо е единствено да разрежем картофа на 2 и да намажем стъклото, след което да го забършем с забрадка или парцалче.

За положителната работа на автомобила при трайни негативни температури, експерти предлагат той освен да се припалва, а да се кара постоянно, тъй като това е най-хубавата профилактика за акумулатора.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР