В Районенсъд –Русе постъпи обвинителен акт срещу Д. М. (на

...
В Районенсъд –Русе постъпи обвинителен акт срещу Д. М. (на
Коментари Харесай

Побойникът Джан Махмуд пак на съд

В Районенсъд –Русе постъпи обвинителен акт против Д. М. (на 18 години)и още две лица, привлечени към наказателна отговорност за незаконно лишаване на лек автомобил с желанието да го употребяват, след което го оставили без контрол.

Според прокуратурата, към датата на действието 06.02.2022г. Д. М., както и И. С. са били малолетни, само че са разбирали свойството и смисъла на осъщественото. Третият обвинен е бил на 19 години.

Припомняме, че на 10.01.2023 година пред Окръжен съд – Русе Д. М. се призна за отговорен и по шестте повдигнати му обвинявания: причиняване на лека телесна щета на И. Б. по хулигански подбуди; принуждаване на И. Б. да извърши нещо обратно на волята му - да остане клекнал на земята в краката му и да му целуне обувките, употребявайки мощ и заплашване; причиняване на лека телесна щета на Д. М. по хулигански подбуди; осъществяване на непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото – след края на нанесения побой над Д. М., на публично място и в наличието на други хора, го снимал с мобилен телефон повален на земята, плюел го и демонстративно го посочил в това положение по видео-чат на момиче, като действието по своето наличие се отличава с извънреден цинизъм и дързост; лишаване на часовник на стойност 150 лева от владението на Я. П. с желанието незаконно да го присвои като използвал мощ и заплашване; принудил Я. П. посредством мощ и заплашване да извърши нещо обратно на волята му - да заложи в заложна къща мобилен телефон Iphone 14 pro 1 TR и да му съобщи получената от залога сума пари в размер на 600 лв. и с това му предизвикал имотна щета в размер на 600 лв., като изнудването е съпроводено с причиняване на лека телесна щета. За тези закононарушения Д. М. одобри да изтърпи наказване отнемане от независимост в размер на 1 година при първичен общ режим и публично неодобрение посредством прочитане на правосъдния акт по Общинско Радио – Русе.

Предстои Районен съд – Русе да насрочи разпоредителното съвещание по делото за незаконното лишаване на лекия автомобил.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР