В района на Маями е замислена нова поредица от небостъргачи

...
В района на Маями е замислена нова поредица от небостъргачи
Коментари Харесай

Kengo Kuma сътвори първата си кула зад океана

В региона на Маями е замислена нова поредност от небостъргачи - следващите брилянти в модерното модерно строителство. С умопомрачителен дизайн и съвършени форми те са оповестени в проектите на редица международни архитектурни бюра - макар възходящите опасения по отношение на изискванията на строителство заради покачването на морското ниво в региона. Ето и някои от тях.

----------------------------------------------------------------

Прочутият японец Кенго Кума сподели най-новия си план в Маями Бийч - първата жилищна кула на неговото студио Кеngо Кumа & Аѕѕосіаtеѕ в Маями Бийч и в Съединени американски щати. Екстравагантната постройка ще се издига на 18 етажа.



Проектът „ ще предефинира бързо развиващия се контур на Нуво и ще сътвори нова връзка сред земята, океана и неповторимата атмосфера и виталната характерност на квартал Фаена “ - това излиза наяве от презентация на марката за първокласни хотели Aman, под чиято шапка ще е авангардния план. Новата кула включва 23 частни кооперации и ще бъде част от комплекс, в който взе участие и прилежащата постройка Versailles - хотел в жанр арт деко от 40-те години на предишния век, който се реставрира от Жан-Мишел Гати.

Интересното е, че структурата се поддържа от поредност от колони, ситуирани на огромни дистанции една от друга, с цел да се усили оптимално гледката към плажа. Интериорът има и спомагателни препратки към японски материали, в това число хартиени екрани уаши, както и обширни бани с улеснения като в СПА център.



Припомняме, че преди време японският проектант Кенго Кума гостува у нас в рамките нa Днитe нa япoнcкaтa кyлтypa. Тогава арх. Кума получи почетното звание „ Доктор хонорис идея “ на Университета по архитектура, строителство и геодезия.

В работата си Кенго Кума се завръща към вековни и обичайни строителни похвати и към потреблението на дървото като главен градивен материал. Въпреки „ залитането “ към предишното, той е считан за най-големия модернист в актуалната архитектура. Автор е на над 250 осъществени плана за частни интериори, музеи, заведения за хранене, офиси, магазини, хотели, лечебни заведения, библиотеки допълнително от 20 страни. Сред тях е дървена каравана, превърната в ресторант в Токио, както и един от най-големите инфраструктурни планове в  Европа - метростанцията Saint-Denis Pleyel до Париж. Работата на японеца въодушевява и трансформира света.
С колата напряко в жилището - в сградата на Бентли


В случай че ви тормози алтернативата: по какъв начин всеки ден да се качвате от колата в гаража чак до жилището си, което е някъде високо в небето, Бентли откри решението. Това е небостъргачът Bentley Residences Miami  - новата инвестиция на Бентли в Маями.

Тя дава обещание да се трансформира в най-новата атракция в света на лукса. И по този начин - Бентли разгласи проектите си да построи небостъргач в Маями с асансьор за колите и гараж в жилищата за 4 автомобила. Новата постройка наподобява на голям елмаз и жилищата в нея ще бъдат подготвени през 2026 година. Дотогава в нея ще бъдат построени басейн, голф, фитнес, СПА, кино.



Цената на едно жилище стартира от 4.2 милиона $, а всеки гараж в жилището ще дава опция да се зареждат електрически автомобили.

 
The Towers ще наподобява като паралелепипед


Архитектите на английското бюро Foster + Partners стигнаха до Маями. След като построиха небостъргачи в Ню Йорк и Торонто, до 2023-а по техен план ще бъде повдигнат небостъргач под формата на две свързани кули. Височината му е 320 метра, среща се в региона на Брикел.

Икономическата рецесия от 2008-2009 година осуети проектите по реализацията му. Но в този момент, години по-късно, от фамозното архитектурно бюро дават рестарт на плана. В The Towers архитектите ще се грижат за пешеходците и ще създадат мястото комфортно за разходка - паркингът ще бъде прикрит подземен, а небостъргачът ще приютява заведения за хранене, магазини и художествени галерии. В кулата, която съгласно концепцията на Foster + Partners постройката наподобява като паралелепипед, ще се появят 660 жилища. Небостъргачът ще бъде оборудван и с имоти с растения, откъдето ще се отвори панорама към града. Досега разработчиците са решили да не шокират евентуалните купувачи с цената на парцелите и да я запазят в загадка.

 
От бъдещето: Небостъргач, изцяло предпазен от COVID-19


Във Флорида към този момент строят първия в света небостъргач, който ще бъде изцяло защитен от COVID-19. В небостъргача ще има 310 първокласни жилището, 219 хотелски стаи и 10 медицински центъра, като тя ще бъде приключена през 2024 година

Вероятно към този момент се питате: по какъв начин една постройка може да ни защищити от всевъзможни евентуални пандемии? Тя ще бъде оборудвана с роботи - убийци на бактерии. За задачата в постройката се инсталират специфични съоръжения за филтриране на въздуха, които ще защищават жителите от разпространяването на болести.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР