В рамките на визитата си във Вашингтон министър-председателят Кирил Петков

...
В рамките на визитата си във Вашингтон министър-председателят Кирил Петков
Коментари Харесай

Кирил Петков с потресаващ външен вид на срещата с Камала Харис

В рамките на визитата си във Вашингтон министър-председателят Кирил Петков организира среща с вицепрезидента на Съединени американски щати Камала Харис. Снимките, публикувани от пресофиса на Петков, демонстрират, че министър председателят още веднъж е пренебрегнал протоколните правила.

Българинът застава паралелно до втория човек в Америка без въобще да синхронизира визията си с домакина Камала Харис. На фона на елегантния настоятелен тип на вицепрезидента, нашият политик наподобява потресаващо - сако, очевидно не по размер, риза с разкопчано най-горно копче, панталон с огъващи се крачоли и черешката - обувки с полепнал софийски прахуляк, като на всичкото от горната страна дясната връзка на премиера е развързана. Нещо безусловно непопустимо за високата държавна служба, която заема.

Цялата външност на Петков в Белия дом наподобява карикатурно. Премиерът като че ли не се усеща на място - усмихва се неуместно, не е разкопчал първото копче на сакото си, което опасва прекомерно компактно тялото му, дясната му ръка заема несвойствена позиция, завършваща с отпусната длан, коремът му е публикуван напред. Според езика на тялото българинът се усеща разтревожен, превъзбуден, под напрежение, нащрек да не сгреши.

Възмущението от страна на българите се изля в обществената мрежа Facebook, където масове бе коментиран външния тип на Петков.

" Мръсни обувки, развързани. Намачкани, прашни … Панталонът виси - грозна картинка. По изгледа на обувките може да съдите доста за един човек. Забележете лъснатите обувки на Камала Харис и галошите на наш Кирѐ ", означи в персоналния си профил депутатът от ГЕРБ и някогашен здравен министър Костадин Ангелов.

" Едно лустро от хотела можеше да тафи ", разяснява известният артист Мариан Бачев. Бившият столичен заместител кмет Тодор Чобанов добавя, че си помислил същото.

Някои от коментиращите под фотографията се възмущават и от размера на костюма на премиера, като иронично цитират фрагмент от описа " Изкласил " на Чудомир: " Хаджи Дончо хвърли незадълбочен взор единствено и замята глава: По-големичко, по-широчко! Не ща аз по мярката! Детето пораства всяка минута и след месец, два няма да може да се побере в него. "

Факт е, че цялостната визия на Петков при срещата с Харис показва пренебрежение и противоречие с държавния протокол. Но това не е първото сходно нарушаване от страна на младия политик.

Припомняме, че Петков носеше разкопчано сако и дънки в композиция с кецове точно на Великденската литургия в Царево. Със същите дънки той отиде и в Киев за среща със Зеленски. Може би е извънредно време министър председателят да " влезе " в протоколната мода, като осъзнае, че посредством типа си показва освен себе си, а цяла България.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР