В рамките на няколко седмици общините, които не искат да

...
В рамките на няколко седмици общините, които не искат да
Коментари Харесай

Премиерът поиска общините сами да решат кои пътища да са без винетки

В рамките на няколко седмици общините, които не желаят да са част от Републиканската пътна мрежа – да вземем за пример като Варна-Златни пясъци, Варна-Аксаково, Пловдив-Асеновград – да изпратят документално искане, с цел да ги извадим от листата с винетната система.
Това важи за тези общини, които имат желанието и финансовите благоприятни условия да поддържат сами своите пътища. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов след срещата си с представители на Националното съдружие на общините в Република България, на която бе разискан механизмът за освобождение от винетна такса на избрани сектори от пътната мрежа

,,Въпросът е вие да си вземете решението, да има разделяне на управляващите, да е демократично и да ни уведомите. София желае Северна дъга, пожелават я, ние сме я построили и я предоставяме за поддържане на съответната община и те не постановат такса за придвижване – смятам, че е вярно и справедливо``, сподели още министър председателят.

,,По отношение на винетната система и ТОЛ таксите – ще създадем по този начин, че до 10 дни да се приспособява системата и да може посредством банкоматите да се купуват винетки, тъй че оптимално да се улеснят жителите. Поднасям своите извинения за компликациите, само че когато минаваш от книжен на електронен притежател, постоянно има такива разтърсвания. Надявам се в границите на 10-15 дни всичко да е поправено. След това ще бъде доста по-лесно за всички``, добави министър председателят Борисов.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР