В рамките на няколко дни ще има сухопътна операция, но

...
В рамките на няколко дни ще има сухопътна операция, но
Коментари Харесай

Мохамед Халаф: Сухопътната операция ще бъде постепенна, докато се постигне целта

„ В рамките на няколко дни ще има сухопътна интервенция, само че няма да е като тези до момента. Тя ще бъде постепенна, до момента в който се реализира задачата “, сподели в предаването „ Тази събота “ журналистът и учител в Софийския университет Мохамед Халаф.

Натискът върху Тел Авив от Съединени американски щати и Европейски Съюз се усилва, пишат медиите в Израел

„ Все още израелците не са подготвени за сухопътната атака. Военно са подготвени, само че с политическото решение не са, тъй като очевидно има усилени договаряния сред разнообразни страни и „ Хамас “ за освобождението на цивилните заложници “, уточни той.

„ Бенямин Нетаняху е отвън надзор. Упражнява политика на изгорената земя. Той организира интервенция сходна на тези, които сме виждали в Сирия от съветските сили. Няма нищо ново “, акцентира Халаф.

По думите му „ Хамас “ не са готови да пазят цивилното обитаеми и да се грижат за жителите.

Двете американки са били на посещаване при родственици в кибуц в Израел

„ Основната виновност е и на двете страни. Израелките политици мислиха, че разделянето на палестинците ще реша казуса. Няма да го реши. Трябва да има политическа визия “, безапелационен бе Халаф.

 

„ Правят се опити да се избегне тази сухопътна интервенция “, уточни от своя страна някогашният ни заместник-външен министър Любомир Кючуков.

„ Израел схваща, че в случай че правото на отбрана премине в възмездие, всеобщата поддръжка към него ще спадне. Когато вместо „ Хамас “ умират цивилни жители, несъмнено минава тази граница на отмъщението “, акцентира той.

Първият стадий от акцията на Израел има за цел да унищожи инфраструктурата на групировката

По думите му и от двете страни думата заличаване е водеща. „ Хамас “ заявява, че ще унищожи Израел, а Израел съобщи, че ще унищожи „ Хамас “. Но „ Хамас “ е освен това от въоръжена формация. „ Хамас “ е идеология. Докато бойците могат да бъдат унищожени, против мрежата и идеологията не може да се води война с оръжие “, сподели Кючуков.

Според него, в случай че въпреки всичко „ Хамас “ бъде погубен като формация може да се появят по-крайни фракции.

Следете всички събития в този онлайн репортаж:

Следете всички събития в този онлайн репортаж
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР