В рамките на настоящата седмица бяха разкрити две организирани престъпни

...
В рамките на настоящата седмица бяха разкрити две организирани престъпни
Коментари Харесай

Осем задържани след разбиването на две групи, действали в София, Сливен и Враца

В рамките на актуалната седмица бяха разкрити две проведени незаконни групи за разпространяване и търговия с високорискови наркотични субстанции - метамфетамин и амфетамин. Задържани са осем души. На брифинг представителят на Специализираната прокуратура прокурор Христо Кръстев даде детайлности за двете групи.

Те се състоят от по четирима души. Едната е работила на територията на Сливен и София. Произвеждали метамфетамин и амфетамин, като са се снабдявали от притежател на аптека в Сливен с прекурсори.

 Акция на ГДБОП до столичен мол: Пресякоха огромна договорка за амфетамин, четирима са в ареста Виж още

Той им продавал обилни количества медикаменти, съдържащи ефедрин и псевдоефедрин, които способстват правенето на метамфетамин и амфетамин. Подлежи на доказване дали притежателят на аптеката е знаел защо са употребени въпросните медикаменти.

При претърсванията са открити и конфискувани оръжия и движимости, които наподобяват културни исторически полезности. Тепърва ще се открива дали оръжията са огнестрелни и дали предметите са с културно-историческа стойност. И четиримата участници са осъждани неведнъж за тежки умишлени закононарушения, в това число държане на огнестрелни оръжия без позволение, търговия с културно исторически полезности, непозволено потребление на кредитни и дебитни карти, обири и разпространяване на опиати.

Втората група е работила на територията на София, Враца и Северна Македония. Двама от четиримата участници са задгранични жители - братя северномакедонци, другите двама са български жители.

Установено е, че е имало връзка сред двете незаконни групи и са търгували между тях с опиати. Част от софийската група също са осъждани.

Иззети са огромни количества наркотични субстанции като при групата от Сливен става дума за половин кг метамфетамин, а при настоящата в София и Враца - три кг метамфетамин. И при двете групи са открити и пари.

Осемте лица са арестувани за период до 72 часа, следва искане за непрекъснато задържане под стража.

 Около 10 кг хероин са открити в кола при нощна спецакция на ГДБОП на Автомагистрала Виж още

Не е открита връзка сред тези две групи и арестуваните предходната нощ на автомагистрала " Тракия ". По последната акция към момента следва разбор на обстановката, изясни прокурор Христов.

Ръководителят на Специализираната прокуратура Валентина Маджарова, която също участва на брифинга, отхвърли да разяснява случая с някогашния длъжностен министър на правораздаването Иван Демерджиев, чиито изказвания за башата на Иван Гешев бяха опровергани от самия основен прокурор.

Относно сигнала от ГДБОП на БОЕЦ по отношение на депутата Делян Пеевски се прави инспекция, сподели Маджарова.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР