В рамките на майските културни празници, които общината организира всяка

...
В рамките на майските културни празници, които общината организира всяка
Коментари Харесай

Проведоха открит шахматен турнир в Бяла Слатина /снимки/

В рамките на майските културни празници, които общината провежда всяка година, в Бяла Слатина се организира открит шампионат по шахмат. Мероприятието е част от национално шахматно турне „ Асеневци “ 2022г., което обгръща 20 общини от цялата страна и e отдадено на деня на българския спорт и професионален празник на работещите в областта на спорта - 17-и май.
Програмата на събитието включваше открит урок по шахмат за начинаещи и занимателни игри с награди, както и сеанс на едновременна игра против многократните първенци по шахмат на България - Доника Шивачева и Даян Нинов. Присъстващите деца от общината демонстрираха съществени знания в региона на играта и демонстрираха, че този спорт има своето място в тяхното свободно от учене време.
Гостите и присъстващите бяха приветствани от зам.-кмета на община Бяла Слатина - Боряна Петкова, националният представител Красен Кръстев с пожелания за повече и по-чести срещи, за разпространение на шахмата като тип спорт измежду подрастващите, за осмисляне на свободното им време, както и образуване на сходни надпревари за всички искащи.
С най-благородни планове, уредниците на събитието раздадоха на всички искащи да упражняват този забавен спорт - начинаещи и по-напреднали, ваучери за едномесечен безвъзмезден курс по шахмат, който записалите се за присъединяване до края на месец юли, ще могат да посещават и да усвояват тънкостите на този разрастващ мисленето и съобразителността спорт.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР