В рамките на изминалия ден са установени общо 41, водачи,

...
В рамките на изминалия ден са установени общо 41, водачи,
Коментари Харесай

Покрай Гергьовден: Почти тройно покачване на шофиралите пияни

В рамките на миналия ден са открити общо 41, водачи, качили се зад кормилото след приложимост на алкохол. В съпоставяне на предишни дни, в които броя не надвишава 13 до 16 души за денонощие. Това демонстрират междинните резултати от профилираната полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижване по пътищата, обявена от Министерство на вътрешните работи.

8497 моторни транспортни средства са тествани в границите на разпоредената профилирана полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищата.

Извършен е надзор на 11 356 водачи и пасажери. Съставени са 2211 фиша и 513 акта за открити административни нарушавания.

Акцент в акцията е недопускане на ръководство от водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции и/или техни аналози, както и ръководство на МПС от неправоспособни водачи.

В рамките на миналия ден са открити общо 41 водачи, качили се зад кормилото след приложимост на алкохол – 12 от тях са карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 29 - с над 1,2 на 1000, а петима са отказали тестване.

Под влияние на наркотични субстанции или техни аналози са засечени да карат петима водачи, трима са отказали да бъдат тествани.

От систематизираните данни по метода " линеен надзор " са тествани 1528 МПС и 1835 водачи и пътници; за установени нарушавания са формирани 218 фиша и 86 АУАН. Установени са трима водачи да карат след приложимост на алкохол, двама от които - с над 1,2 промила. Един е засечен да ръководи моторно транспортно средство под въздействието на наркотични субстанции или техни аналози. 

Данните са междинни и в тях са включени резултати, систематизирани до 16 часа
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР