В рамките на изминалата година войната в Украйна допринесе за

...
В рамките на изминалата година войната в Украйна допринесе за
Коментари Харесай

Перфектната буря: Изменението на климата и войните доведоха до рекорден брой вътрешно изселени хора

В рамките на миналата година войната в Украйна способства за извънредно високия връх от 71.1 милиона вътрешно разселени лица по света заради спорове или естествени бедствия, съгласно отчет на Центъра за мониторинг на вътрешно разселени лица на Норвежкия съвет за бежанците, оповестен в четвъртък, предава Асошиейтед Прес.

До края на 2022 година 5.9 милиона души бяха принудени да се реалокират в Украйна заради съветската инвазия, като световният брой на вътрешно разселените лица заради спорове и принуждение доближи над 62 милиона, което е нарастване от 17% по отношение на 2021 година В Сирия има 6,8 вътрешни бежанци поради траялата повече от десетилетие революция.

Броят на разселените лица в своята страна в края на годината п оради бедствия като наводнения и апетит доближи 8,7 милиона, което е нарастване от 45% по отношение на 2021 година

Общият брой на вътрешно разселените лица по света от 71.1 милиона, което съставлява нарастване от 20% по отношение на 2021 година

Вътрешното разселване се отнася до принуденото пренасяне на хора в границите на личните им граници, а отчетът на Центъра за мониторинг на вътрешно разселени лица не включва тези, които напущат страната.
 България схваща от рецесии и протяга ръка на най-слабо развитите страни
България схваща от рецесии и протяга ръка на най-слабо развитите страни

Страната ни подготвена да помогне с български нововъведения и високи технологии

След година, в която се водеха спорове в Украйна, Сирия, Етиопия и други места, през 2023 година обстановката не е по-различна. Агенцията на Организация на обединените нации за миграцията разгласи тази седмица, че в границите на няколко седмици към този момент заради спора сред армията и пара-военна формация.

Отчетът на Центъра за мониторинг на вътрешно разселване уточни метеорологичния феномен " Ла Ниня ", нормално обвързван с увеличени превалявания, като един от основните фактори за бедственото разселване. " Ла Ниня " способства за рекордните наводнения в, Нигерия и, както и за най-сухата пролет в Сомалия, и Етиопия.

" През 2022 година се сътвори `перфектна буря` от спорове и естествени бедствия, което докара до разселване в рекорден мащаб ", сподели Ян Егеланд, общоприет секретар на Норвежкия съвет за бежанците.
 С всеобща молитва Кения бори сушата
С всеобща молитва Кения бори сушата

Прогнозите не са оптимистични
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР