В рамките на досъдебното производство ще се разследва неправомерно копиране

...
В рамките на досъдебното производство ще се разследва неправомерно копиране
Коментари Харесай

Прокуратурата започна дело за нерегламентирано използване на шпионския софтуер „Пегас“

В рамките на досъдебното произвеждане ще се проверява непозволено прекопирване посредством компютърна стратегия на данни за достъп до осведомителна система, предопределени да обиден повече от една осведомителна система и настъпването на тежки последствия от това действие.

Разследването е предоставено на следовател от Софийската градска прокуратура. Изпратени са писма до всички институции по отношение на закупуването и/или потреблението на софтуера „ Пегас “ („ Pegasus “). Предстои да бъдат разпитани очевидци, да се приложат и други документи и да се назначат нужните експертизи, осведомят от държавното обвиняване.

Преди месец прокуратурата разгласи, че прави инспекция за вероятно непозволено потребление на израелския програмен продукт в държавни структури за нерегламентирано подслушване на български жители. Това се случи близо година, откакто абсурдът към този артикул, който разрешава добиване на известия, фотоси и местонахождение, задейства микрофона, с цел да записва диалози и срещи в действително време, гръмна в международен мащаб.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР