В рамките на 39-ото издание на кинофестивала в Торино се

...
В рамките на 39-ото издание на кинофестивала в Торино се
Коментари Харесай

Моника Белучи: Прекарах много добре в България

В рамките на 39-ото издание на кинофестивала в Торино се състоя премиерата на кино лентата " Момичето във фонтана " на режисьора Антонджулио Паници с присъединяване на Белучи. Италианката влиза в облика на Анита Екберг - именитата шведска актриса, прочула се с присъединяване си в киношедьовъра " La dolce vita " на Федерико Фелини.

По време на влиятелния конгрес звездата бе удостоена с премията, знак на фестивала, след което организира майсторски клас в Националния музей на киното в Торино.

" Публиката е тази, която взема решение какво определение да ти даде и нормално то се разграничава от гледната точка на актьора. Аз съм актриса, влизам в роля, фотографирам даден филм, след което всичко е в ръцете на феновете. Те са тези, които взимат решение в какво си се трансформирал. Аз съм човек на изкуството ", споделя пред Нова тв Белучи.

За новия филм тя споделя: " Радвам се да създадем тук премиерата " Момичето на фонтана ", с която описваме за креативния път на една актриса, която взема решение да се превъплъти в облика на друга актриса. В случая на Анита Екберг. Може да наблюдавате целия изобретателен развой с режисьора през цялото време - работата на екипа, грим, прическа, костюми. Цялата физическа трансформация  в нейния облик. Но целият този труд действително придобива смисъл по-късно, когато се осъществия същинска връзка сред моята душа и тази на Анита, когато двата персонажа се слеят в едно ".

Актрисата разяснява и живота като икона на киното: " Ще се опитам да направя съпоставяне сред това да направя съпоставяне какво е да си актриса в този момент и през 60-те. Първото нещо, което изниква в съзнанието ми говорейки за Анита Екберг е нейната еднаквост. Когато е пристигнала в Италия, тя се е откроявала в тълпата. В оня миг, след войната, дамите са били оковани в една реалност, в която преди всичко е бил култът към фамилията, а не обществената независимост. Анита със своята самостоятелност, с метода си на държание е предизвикала вниманието на всички. Танцувала е на масата, постоянно е сменяла съпрузите си, държала се е толкоз доброволно.

Папараците безусловно полудели по нея и по един или различен метод тя се е трансформирала в жертва на тази обстановка, в която окончателно губи свободата си. Що се отнася до мен, с помощта на претърпяното на дами като нея, съм се научила да се вардя. Актрисите през днешния ден знаят по какъв начин да се пазят. За мен най-важното нещо, което ме е съхранило, е да различавам сред имиджа и персоналния живот. "

Моника Белучи отбелязва, че също е платила цена. " Може би от време на време животът ти е изложен на показ и това е допустимо да ти съсдаде проблеми. Свободата е цената, която плащаш и е доста значимо да не я загубиш. Важно е да съхраниш същността си и да направиш всичко допустимо да опазиш фамилията си и постоянно да правиш разлика сред облика на актьора и какъв си в реалност. "

През май тя беше в България, където снимаше филм. " Искам да кажа на всички мои фенове, че в действителност прекарах доста добре в страната ви. Надявам се да се върна още веднъж и да остана по-дълго, с цел да се свържа по-дълбоко с България. София е толкоз хубав град. Благодарна съм за всичко, което ми се случи на това необикновено място, откровена съм - усещах се прелестно ", показа актрисата, пише 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР