В Раковски приключи конкурса и бе избрана картината, която ще

...
В Раковски приключи конкурса и бе избрана картината, която ще
Коментари Харесай

Избраха картината, която ще бъде подарена на папа Франциск

В Раковски завърши състезанието и бе определена картината, която ще бъде подарена на папа Франциск при визитата му в града при започване на май.

В конкуренцията се включиха осем локални самоуки художници, като тематиката бе с разнообразни похвати и техники да се пресъздаде площада и църквата " Пресвето Сърце Исусово ".В петък всички произведения участващи в самобитния пленер бяха подредени и показани в читалище " Св.Св.Кирил и Методий ", а специфична анонимна анкета дефинира творбата-победител. На първо място с 25 гласа бе определена творбата на Бойчо Котов, класираната на втора място картина на Георги Плавков събра 20 гласа.
„ За нас визитата на пресветия отец в нашия град е огромно събитие и огромна чест ", показа пред публицисти спечелилият Бойчо Котов. Той сподели още, че е употребявал няколко типа техники, а изработването на картината му е лишило към месец. Голяма чест за мен, е че моята творба бе определена за подарък на папата. Бих желал той да благослови града и да се помоли за здраве и благодат ", добави той.

Приготовленията за посрещането на папа Франциск са към края си, ремонтирани са основни улици в града, освежени са и здания, работи се и по пролетното разчистване на града, сподели кметът на Раковски Павел Гуджеров.

Визитата на главата на Римокатолическата черква в България ще бъде от 5 до 7 май, като програмата му включва посещаване в град Раковски и София. Веднага по-късно папа Франциск ще отпътува за Скопие, като балканската му обиколка включва и посещаване в Румъния в края на месеца.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР