В публикувано днес съобщение Европейската сомисията показва как планът за

...
В публикувано днес съобщение Европейската сомисията показва как планът за
Коментари Харесай

Планът „Юнкер“ в действие: възстановяване на инвестициите в Европа

В оповестено през днешния ден известие Европейската сомисията демонстрира по какъв начин проектът за вложения за Европа, така наречен проект „ Юнкер “, е оказал помощ за възобновяване на устойчивото ниво на вложенията в Европа, четири години след началото на неговото осъществяване.

Първоначалната цел на проекта за вложения и обвързваните с него упования са надхвърлени – досега са мобилизирани вложения в размер на 360 милиарда евро, две трети от които са от частни източници. Благодарение на поддръжката на Европейския фонд за стратегически вложения (ЕФСИ) 850 000 дребни и междинни предприятия ще могат да се възползват от усъвършенстван достъп до финансиране. Според оценки със средства от ЕФСИ към този момент е подкрепено основаването на над 750 000 работни места, като се чака техният брой да доближи 1,4 милиона до 2020 година Това се отразява позитивно на милиони европейски семейства.

Благодарение на проекта „ Юнкер “ Брутният вътрешен продукт на Европейски Съюз към този момент е повишен с 0,6%, като се чака този % да доближи 1,3% до 2020 година Планът е от изгода за всички страни от Европейски Съюз, изключително за тези, които бяха наранени най-силно от рецесията. Днес сполучливият модел на ЕФСИ се трансформира в новия пример за подкрепяните от Европейски Съюз вложения както в границите на Съюза, по този начин и отвън него – новия фонд InvestEU и Инструмента за съседство, съдействие за развиване и интернационално съдействие, препоръчани от Комисията за идващия дълготраен бюджет на Европейски Съюз.

Безспорният триумф на проекта „ Юнкер “ се дължи както на неговото капиталово измерение, по този начин и на две други негови измерения. Съобразената с потребностите поддръжка на стотици уредници на планове в границите на Европейския консултантски център по капиталови въпроси, който към този момент е разгледал 860 молби, и Европейският портал за капиталови планове, който дава на вложителите елементарен достъп до подготвени за осъществяване планове, са две значими нововъведения в този подтекст.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР