В процес на изясняване е възрастта на Омар Абдан, шофирал

...
В процес на изясняване е възрастта на Омар Абдан, шофирал
Коментари Харесай

Прокуратурата иска от посолството на Сирия документите на Омар Абдан

В развой на изясняване е възрастта на Омар Абдан, карал рейса от злополуката в Бургас, при която починаха двама служители на реда.

Днес посредством Министерство на външните работи ще бъде осъществена връзка с посолството на Сирия, с цел да бъдат изискани формалните му документи, в случай че има такива в страната. Това сподели в ефира на „ Здравей, България ” на Нова тв ръководителят на Районната прокуратура в Бургас Мария Маркова.

„ Ако не бъдат открити такива, ще бъдат подхванати дейности по определяне на възрастта посредством назначение на съответните правосъдни експертизи, нужни за обстоятелствата и събитията по отношение на годината му на раждане ”, уточни тя.

Към този миг единствено тримата сирийци остават обвинени. Предстои назначение на експертизи на мобилни телефони, с които прокуратурата ще се опита да обясни връзките с хора отвън страната или в България.

„ Ролята на всеки един от тях е открита с първичните следствени дейности. Оттук нататък дали ще има привлечени други лица към наказателна отговорност следва да бъде открито ”, добави Маркова.

Към момента тя уточни, че няма данни тримата арестувани сирийци да са взели участие в предходни незаконни транспортирания на бежанци. „ Това не е невероятно, поради, че Ахмад е бил от по-дълъг интервал в страната. Възможно е компанията, за която твърди, че му е законен бизнес, да е просто привидна ”, посочи Маркова.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР