В протеста се вляха и екоактивисти, които участваха в щафетния

...
В протеста се вляха и екоактивисти, които участваха в щафетния
Коментари Харесай

Протестът за Пирин стигна до ЕС, евродепутат дойде в София

В митинга се вляха и екоактивисти, които участваха в щафетния маратон в поддръжка на идеята, оповестява БТВ. В недоволството довечера взе участие и евродепутатът от групата на "Зелените " Ска Келер.

Миналия месец в Страсбург тя се обърна към българския министър председател Бойко Борисов и го попита какво мисли за митинга на хиляди хора в София и страната в отбрана на природата на Пирин.

Сега тя е в София, с цел да взе участие в митинга в отбрана на Пирин. Ска Келер изясни, че желае да увери протестиращите, че гласът им се чува в Брюксел.

„ Ще им кажа, че това, което вършат, е фантастично и че се чуват. Това е доста значимо, тъй като наподобява, че българското държавно управление не чува протестиращите. Управляващите вървят към това, което са възнамерявали, даже вземат участие в контрапротест, което е много необичайно за едно държавно управление, само че това е тяхно право, несъмнено. Но на протестиращите ще кажа, че техният глас се чува в Брюксел, в Европейския съюз и не са сами”, съобщи Ска Келер.

Протестът трябваше да завърши в 19,30 часа, само че хората се реалокираха от площада пред Министерски съвет към "Орлов мост " и блокираха краткотрайно кръстовището. Полицията съблюдава прецизно за реда.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР