В просторния салон за физиотерапия впечатление прави и едно съоръжение

...
В просторния салон за физиотерапия впечатление прави и едно съоръжение
Коментари Харесай

Хоспис „Света Анна“ разшири обхвата на рехабилитационната си дейност

В просторния салон за физиотерапия усещане прави и едно оборудване с доста приложения 

Още с откриването на модерния дом за възрастни хора и следболнично възобновяване в поморийското село Лъка, притежателите му Даниел Стратев и Красимир Георгиев дадоха поръчка, че ще повдигнат този тип услуга на напълно друго професионално и хуманно равнище.

В продължение на подхванатите досега стъпки идва и разширението обсега на рехабилитационната активност в приют „ Света Анна “. „ Поверихме грижите за пациентите на експерт с огромен опит. Мариана Смолева е управлявала филиал на Центъра за протезиране и рехабилитация в продължение на 10 години. Работила е с едни от най-тежките случаи, измежду които е и 21-годишната Антония, която губи крайниците си след гибелен скок пред трен на гара „ Владимир Павлов ” през 2017 година Преди това, близо десетилетие е част от екипа на СБР „ Бургаски минерални бани “. Радваме се, че експерт с подобен потенциал развива активността на звеното по рехабилитация и физиотерапия в приюта “, разясняват вложителите.

В момента в базата са настанени шейсет индивида, на които според от здравословното им положение се организира всекидневно физиотерапия и рехабилитация.
 Мариана Смолева
„ Пациентите в приют „ Света Анна “ са възрасни хора, само че аз и моите сътрудници рехабилитатори Ивелин Димитров и Сюлейман Сюлейманоглу виждаме в тях предпочитание за интензивности макар напредналата им възраст. Ето за какво проведох часове за групова гимнастика. Тази обща за тях активност има и обществен темперамент. Те се приобщават един различен и се забавляват, укрепвайки общото си физическо положение. Упражненията им са напълно съобразени със положението им “, разяснява Мариана Смолева.
 За ентусиазъм на пациентите по време на упражненията от уредбата звучат обичани музикални осъществявания, които повдигат духа и поддържат ритъма  Освен в салона за лечебна физкултура, в топите дни гимнастика се организира и навън в градината
Освен извършения, за пациентите тук се поставят грижи и с високотехнологичните апарати на BTL. “Технологиите ни оказват помощ и ни разрешават да предложим още по-високо качество на услугата. Разбира се, те не са панацея и се ползват, единствено в случаи когато положението на пациента го разрешава “, добавя рехабилитаторът.

Мариана Смолева прецизира, че не всички настанени тук са в положение да се придвижат до салона за раздвижвания и гимнастика. „ За пациентите, при който към момента не е пристигнал моментът да бъдат вертикализирани, правим доста щадяща рехабилитация в болничното легло. Всяко малко изпитание е значимо за възобновяване им “, разяснява още тя.

В просторния салон на приют „ Света Анна “ усещане прави едно оборудване с доста приложения. „ Клетката на „ Роше “ служи за осъществяване на избрани дейни типове извършения от облекчаващи или ненатоварващи позиции. Специалистът по рехабилитация или физиотерапия употребява уреда, за оживление на тялото на пациента – горен, низък крак, китка.

На мрежата се закачват система от въжета, куки, ролки, гъвкаво платно и тежести, представляващи разнообразни типове комбинации, подобаващи за интензивно оживление.

„ Тук работим по следният метод. Ако пациентът не може да се вдигне ръката или крайници си независимо, го подкрепяме с въженца и макари, по този начин се отбременява крайникът и доста по-лесно могат да се правят придвижвания. Прилагаме упражненията сполучливо при артритни положения, слединсултни положения и други Разкошно нещо е това оборудване – Клетка на Роше. Казвам го от гледна точна на рехабилитатора, пациентите в началото я гледат с съмнение, само че след няколко раздвижвания бързо откриват плюсовете и най-важното усещат резултати от упражненията “, разяснява Мариана Смолева.

В звеното по рехабилитация и физиотерапия Мариана Смолева работи с всички пациенти, като главният % от настанените в приюта са възрастни хора, възстановяващи се след фрактури, след интервенция на дискова херния, след промяна на тазобедрена или коленна става (алопастика), след инсулти и други здравословни проблеми. „ Удовлетворение от работата си получавам всеки ден. Щастлива съм, че доста от пациентите, когато ги изписваме, ни напущат придвижвайки се независимо и в положително положение на духа. Защото нашата грижа обгръща и този аспект от положението им. Без добра кондиция възобновяване не протича оптимално “, безапелационна е тя.

Хоспис „ Света Анна “ е с потенциал от 60 болнични кревати, ситуирани в 37 стаи и два жилището, с по 1 и 2 кревати. Всички стаи са обезпечени със личен хигиеничен възел. Сградата е оборудвана с асансьор, улесняващ независимото напредване или превозването на пациентите до другите етажи на приюта. Повече информация и фотоси на основания по европейски стандарт приют вижте.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР