В прокуратурата не сме привърженици на стила на уестърните. Правилно

...
В прокуратурата не сме привърженици на стила на уестърните. Правилно
Коментари Харесай

Отвлечен и разфасован заради 2000лв.?! Помощник на убиеца се разприказва, заличавал следите и…

В прокуратурата не сме последователи на стила на уестърните. Правилно е в съзнанието на дееца да бъде ясно, че той ще бъде осъден – не размера на наказването, а ще има един обективен развой, в хода на който ще бъдат събрани задоволително доказателства. Това обявиха от Софийска градска прокуратура на брифинг по отношение на убийството на 41-годишния Кристиян Пеев, чието тяло беше намерено в шахта в София.
Първоначално досъдебното произвеждане е било формирано за похищение на 11 август. Разпитан е непосредствен на убития мъж, който декларира, че от 8 август вечерта няма контакт с него и се тормози, предава Флагман. Извършени са огледи и разпити. Всички доказателства на 11 и 12 са докладвани на 13 август на дежурен прокурор. От събраните доказателства излиза наяве, че причинител на ликвидиране е лице с фамилия Вълчинов.
„ Става дума за ликвидиране по изключително нечовечен метод. Наказанието, което се планува за това действие е от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна. Преценено е, че единствената съответна мярка е Веско Вълчинов да бъде арестуван до 72 часа “, това изясни заместник-градският прокурор Христо Кръстев.
Заместник-градският прокурор Иво Илиев даде повече детайлности по отношение на второто арестувано лице, обвързвано с убийството:
„ Става дума за второ лице, което има връзка с осъщественото тежко закононарушение. Това лице е подкрепило причинителя да заличи следите от убийството.
Не е съизвършител, тъй като не е взело участие в умъртвяването на жертвата, както и няма доказателства да се е споразумял авансово с причинителя.
Разбира за убийството след неговото осъществяване и като другар на причинителя взема решение да му помогне да заличат следите като изчистят местопроизшествието, изнесат трупните остатъци и други материални доказателства “.
Вторият арестуван е притеглен като обвинен за това, че е спомогнал причинителя да избегне наказателна отговорност. За това той може да получи присъда до 5 години затвор. Ще му бъде желана мярка „ задържане под стража “. Той оказал помощ единствено да се заличат следите.
Директорът на Столична дирекция на вътрешните работи Любомир Николов изясни, че братовчед на убития се е явил в 4-о РПУ на 8 август, с цел да заяви за неговото изгубване. В същия ден телефоните на изчезналия са спрели да работят. Единият от тях са открити наоколо до столична автокъща.
Това дало мотив на проверяващите да се усъмнят, че той се укрива съзнателно.
„ Установихме, че последният маршрут, по който са минали с друго лице, притежател на жилището – влизат на един адрес, след което излиза другото лице, което е притежател на адреса. Това ни накара да проверим версията за съпричастност към това закононарушение към притежателя на жилището “, сподели Николов.
След овакантяване на жилището на ул. „ Раковски “ притежателят още веднъж на няколко пъти посещава адреса, излиза на съмнителни места.
Извършителят се срещнал с неустановено лице, което навело проверяващите на мисълта, че вършат спогодба за изтриване на следите. Помагачът направил цялостни признания за укриването на части на тялото на убития. С неговия автомобил са превозени част от останките на мъжа към Витоша.
Жертвата и причинителят са били в „ трайно другарски връзки “. Извършителят считаме, че е бил дебитор към убития. Може би това е главният претекст за осъщественото от него ликвидиране.
Има информация, че причинителят не наемател на жилището, в който е убита жертвата, а е негов притежател.
През 2013 година Вълчинов е бил арестуван за нанасяне на телесна щета, а години по-рано за унищожаването на имущество. Вълчинов обаче е бил оправдан и всички отрицателни последствия от осъждането са били заличени.
Според прокуратурата, причинителят Вълчинов има всички характерности на социопат и умопобъркан – егоизъм, експанзия, злопаметност,
По думите на шефа на Столична дирекция на вътрешните работи, убийството е осъществено с „ тежък тъп предмет посредством нанасяне на удар в задната част на главата. Предметът прилича гира “.
Извършителят дава доста разнопосочни сведения, с цел да попречва следствието. Всички негови изказвания са тествани и не дават отговор на истината.
По данни на полицията, жертвата и причинителят са имали бизнес проект за търговия с криптовалута.
„ Задълженията са по различен мотив, а концепцията за бизнес с криптовалута е бъдещо деяние, за което килърът е трябвало да се издължи на убития, когато стартира тяхното бизнес начинание “, сподели Николов. По данни на полицията сумата, която Вълчинов е дължал на жертвата, е към 2000 лева.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР