В програмите на Международния филмов фестивал София филм фест през

...
В програмите на Международния филмов фестивал София филм фест през
Коментари Харесай

Индонезийският бисер Табула Раса с премиера днес в Дома на киното

В стратегиите на Международния кино фестивал София филм фест през годините са представяни разнообразни произведения на индонезийски режисьори, а през днешния ден ще бъде показан новият  " Табула Раса ".

Сюжетът наблюдава историята на Ханс, 19-годишен юноша от Серуи, Папуа. Той мечтае да стане професионален футболист – напуща сиропиталището, което през целия си живот е считал за собствен дом, и се насочва към Джакарта, само че съдбовен случай проваля проектите му. Но ориста му се усмихва – тъкмо когато Ханс губи всякакво предпочитание да живее, той среща Мак, притежател на непретенциозен ресторант. Въпреки разликите си, Ханс и Мак откриват неща, които ги сближават. Мечтите и пристрастеността към живота се възстановяват у Ханс посредством храната и готвенето – това са изненадващите общи ползи, които слагат началото на партньорството им с Мак.

„ Със страхотни актьорски превъплъщения, въздействаща тематична музика и меродавен операторски взор към индонезийския архипелаг, „ Табула Раса “ ще ви накара да погледнете към идващото си ястие по друг метод. Внимание: от този филм ще огладнеете! “ – предизвестяват филмовите критици. В центъра на този филм, дружно с универсалната човешка история, е сложена и индонезийската кухня. Ролите са поверени на Деви Ираван, Яю Унру, Озол Рамдан, а в основната роля дебютира Джими Кобогау.

„ Вероятно „ Табула Раса “ е първият индонезийски филм, отдаден на храната, който се концентрира върху обществената и културна полезност на индонезийската кухня и я слага в центъра на историята, “ споделя продуцентът Шeйла Тимъти. Познатият латински израз значи и „ късмет да започнеш всичко още веднъж без предубеждения “ – в тази ситуация шансът е и да се работи с младежи от филмовата промишленост на Индонезия.

Прожекцията на „ Табула Раса “ е единствена във фестивалната стратегия – на 23 март, в Дома на киното, от 18.30 часа.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР