В продължение на три дни през октомври група ученици от

...
В продължение на три дни през октомври група ученици от
Коментари Харесай

Чест: Горичка в Италия носи името на Горската гимназия във В...

В продължение на три дни през октомври група възпитаници от Националната ПГГС „ Христо Ботев “ – Велинград се включи в действия на територията на италианската биоферма „ Azienda Agricola Dalla Terra Alla Tavola Di Marica Monari “. Визитите в стопанството бяха проведени по план „ Изграждане на на практика пълномощия в бранша на горското стопанство и асимилиране на положителни практики в грижата за естествените паркове и предпазените територии “, финансиран по стратегия „ Еразъм + “.



Българската група се включи интензивно в почистването и провеждането на извънредно нужната санитарна сеч в горския сектор, обхващаш част от площта на фермата. Домакините осигуриха на учениците подобаваща профилирана техника – храсторези, бензинов моторен трион, култивиран ножици, гребла и други принадлежности, нужни за осъществяване на разнообразните действия. Изключително майсторство по време на работния развой с бензиновия моторен трион показва дванадесетокласникът Джесур Бюлент.

С кулинарните си умения пък се отличи Еми Кейбашиева (XI клас), която бе деен участник в подготвянето на вкусното обедно меню и сигурно би намерила място със своите предписания в известното кулинарно ТВ шоу „ MasterChef “.



Възхитени от висококачествената работа на българската група в трите дни останаха и домакините – дъщерята Марика и нейната майка Мартина. В знак на признателност притежателите на биофермата даже кръстиха своята горичка на името на велинградското учебно заведение.

В края на последния работен ден двете дами изрекоха своите големи благодарности към групата от Националната ПГГС „ Христо Ботев “ – Велинград и нейните ръководители.

“Никога няма да ви забравим, постоянно ще бъдете добре пристигнали при нас “, дадоха обещание Марика и Мартина.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР