В продължение на седмица колони от камиони, към които се

...
В продължение на седмица колони от камиони, към които се
Коментари Харесай

Ще има ли и европейски „Конвой на свободата“ – спряга се датата 14 февруари?

В продължение на седмица колони от камиони, към които се присъединяваха и други транспортни средства, прекосиха Канада, с цел да стачкуват против здравните ограничения. От няколко дни в Европа разнообразни групи също се провеждат, с цел да възпроизведат канадския митинг.

Камиони от цяла Канада се стекоха в столицата Отава като за събота, 29 януари, бе плануван най-големият митинг. Конвоят потегли от западната част на страната като пропътува за седмица дистанцията от Ванкувър до Отава, срещайки голяма поддръжка по пътя си. Целта на акцията бе да се принуди държавното управление да анулира здравните ограничавания и на първо място задължението за имунизиране на водачите на камиони. От средата на януари Канада и Съединените щати изискват те да бъдат имунизирани, с цел да могат да минават близо 9000-километровата граница сред двете страни.

Масовата демонстрация накара службите за сигурност да изтеглят премиера Джъстин Трюдо, който незабавно бе изместен на място, което в началото не бе разкрито, а след това се оказа, че се намира в резиденцията си на езерото Харингтън, където е карантиниран с КОВИД. Впрочем това даде и доста мотиви за насмешливи мемета за канадския министър председател, съгласно които той употребява вируса като комфортен мотив да се скрие. Дори политикът Флориан Филипо, водач на антивакс придвижването във Франция и някогашна дясна ръка на Марин Льо Пен, се провикна: " В коя КОВИД дупка се е скрил Трюдо? Разчитаме на канадските водачи на камиони да го намерят! "

 

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР