В продължение на два дни – 17-ти и 18-ти ноември,

...
В продължение на два дни – 17-ти и 18-ти ноември,
Коментари Харесай

Представяне на книгата Надникнато в Русия в Старозагорска област

В продължение на два дни – 17-ти и 18-ти ноември, т.г., издателят Христо Георгиев показа своята книга „ Надникнато в Русия “ в Чирпан, Стара Загора, Раднево и Казанлък. Редактор на книгата е журналистката Велиана Христова.

В книгата са включени изявления от известната и обичана графа, излизаща до неотдавна във вестник „ Дума “, а в този момент – в Поглед инфо, „ Черно на бяло “: във връзка изречена в публичното пространство неистина или клюка от политици или псевдодемократи в къса записка те се разобличават и следват документите. „ Пред обстоятелствата и боговете мълчат “ – остаряла мъдрост, потвърдена с рубриката. По мотив изнесени документи за една европейска страна за нелицеприятната й роля в европейската история в някакъв миг нейното посолство реагира остро, само че след нови изнесени документи в последваща обява, посолството замълчава. Истината е свещена!

Публикациите в рубриката са на разнообразна тематика – Русия и Съветския съюз, македонския въпрос, антифашистката опозиция в България 1923-1945 година – повече от триста на брой. Идеята за тези изявления във вестник „ Дума “ е на Анжел Вагенщайн, а събирането им в книга – на читателите, те упорстват пред създателя Христо Георгиев да ги издаде в книга. Големият им брой затруднява подготовката на една книга, по тази причина издателство „ Синева “ избира тематичен метод – том първи е отдаден на изявления, свързани с Русия. Следващият том евентуално ще е за Македония...

Пред читателската аудитория Христо Георгиев и Велиана Христова разкрват незнайни обстоятелства – по какъв начин международният бас Борис Христов принуждава британската опера да извършва „ Борис Годунов “ на съветски език и по какъв начин кралица Елизабет ІІ му изпраща своя портрет с персонален надпис като негова най-ревностна почитателка, по какъв начин великият Корчатов създава руската атомна бомба с български уран... Представят се и известни данни, само че преднамерено премълчавани в днешно време. „ Няма по-страшна цензура от премълчаването “ – споделя създателят.

Книгата „ Надникнато в Русия “ провокира интерес и се търси и от тези, които по някаква причина не съумяха да дойдат на срещите с създателя и редакторката. Интерес провокира и другата книга на издателство „ Синева “ – мемоари на Мерсия Макдермот за пребиваването й в България.

На срещата в Казанлък от името на регионалните препоръки на Българския антифашистки съюз и Движението на ветераните в Българска социалистическа партия – Стара Загора на журналистката Яница Станчева бяха връчени грамота и плакет на името на Георги Бакалов за нейните изявления на антифашистка тематика и битката й за запазване историческата истина за антифашистката опозиция в България. И по този мотив участниците в тази среща обявиха упованията си за книга с изявления от „ Черно на бяло “, свързани с битката срещу фашизма в нашата страна.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР