В притчите човек може да открие отдавна търсен отговор, поука

...
В притчите човек може да открие отдавна търсен отговор, поука
Коментари Харесай

Прочетете тази притча за орлите – може да помогне и на вас

В притчите човек може да открие от дълго време издирван отговор, поука и очакване, а даже и своето предопределение. Ето една алегория за орлите, която ще ни покаже по какъв начин да запазим любовта сред нас, предоставена ни от Съновник.бг.

Живели в миналото двама влюбени. Те се обичали доста и желали това да продължи постоянно, само че се страхували, че нещо може да помрачи щастието им. Ето за какво решили да отидат при един фамозен влъхва, за им каже по какъв начин да опазят любовта си.

– Мъдрецо, ние сме доста влюбени сега – рекли те. -Но кажи ни, апелирам те, какво би трябвало да създадем, с цел да е по този начин постоянно.

Като чул въпроса им, мъдрецът се усмихнал, само че нищо не споделил. Пет минути по-късно той им наредил:

-Искам до края на седмицата всеки от вас да е хванал по един орел и да ми го донесе.

Влюбените се съгласили и след няколко дни се върнали при мъдрия мъж, като всеки от тях бил уловил по един орел, тъкмо както им било заръчано. Щом ги видял, мъдрецът им заповядал да вържат птиците една за друга, след което да ги пуснат.

И този път влюбените изпълнили повелята на своя консултант. Щом се усетили пуснати, орлите незабавно пробвали да полетят. Но защото били вързани един за различен, опитите им претърпели крах. Скоро те почнали да се дърпат и атакуват един различен.

Мъдрецът ги погледал малко, след което наредил на младите да ги отвържат. Почуствали свободата, орлите литнали нависоко в една и съща посока. Тогава мъдрецът рекъл:

– Разбрахте ли в този момент каква е тайната на безконечната обич! Никога не се опитвайте да вържете другия за себе си! Оковаването на обичания човек кара любовта да си тръгне. За да се резервира тя постоянно сред двама души, те би трябвало да се любуват свободно на своя личен полет.

Виж още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР