В притчите човек може да открие отдавна търсен отговор, поука

...
В притчите човек може да открие отдавна търсен отговор, поука
Коментари Харесай

Прочетете тази притча за страха и огледалото – може да помогне и на вас

В притчите човек може да открие от дълго време издирван отговор, поука и очакване, а даже и своето предопределение. Ето една алегория за страха и огледалото, предоставена ни от.

Много доста от дълго време един държател заповядал да му бъде повдигнат хубав замък. Сградата обаче се отличавала освен с хубостта си, само че и с множеството огледала, които имало вътре. Всъщност стените, подът и тавана на всички стаи в двореца били огледални.

Един ден в огледалния замък се озовало неизвестно по какъв начин куче. Песът почнал да се озърта и по този начин видял, че е обкръжен от доста други себеподобни.

Животното се почувствало обкръжено от останалите зверове и се озъбило. В същия миг обаче, се озъбили всички кучета, които то виждало в огледалата.

Песът се уплашил още повече от протичащото се и решил да се разлае, с цел да сплаши своите врагове. Но щом то залаяло, видяло, че другите кучета му отвърнали със същото. Колкото повече животното се опитвало да покаже предимство, толкоз повече и другите кучета показали превъзходство.

Така предходна цялата вечер на наивното куче. На идната заран го намерили мъртво на пода. То умряло, без да го е нападнал, който и да е.

Животното съзряло личното си отражение в огледалото и го обзел боязън. Щом понечило да влезе в борба, врагът в огледалото сторил същото. Песът изгубил живота си, пробвайки се да се пребори със заобикалящите го отблясъци.

Ако в самите нас няма спънки, няма да се появяват пречи и на открито, нищо не може да ни попречи да вървим по пътя си, тъй като светът се явява единствено едно отражение, на това, което става в нас.

Виж още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР