В присъствието на заместник-министъра на икономиката Лъчезар Борисов, който е

...
В присъствието на заместник-министъра на икономиката Лъчезар Борисов, който е
Коментари Харесай

В Министерството на икономиката е подписан колективен трудов договор в металургията

В наличието на заместник-министъра на стопанската система Лъчезар Борисов, който е ръководител на Отрасловия съвет за тристранно съдействие "Металургия " към Министерство на стопанската система, се подписа Колективен трудов контракт, оповестиха от министерството.

Подобрените параметри плануват нарастване на минималната съществена месечна заплата с 18 на 100, като тя изпреварва със 100 лева минималната заплата за страната. Допълнителното трудово заплащане за времето, в което служащият е разполагаем на работодателя отвън територията на предприятието, се усилва 2 пъти.

Допълнителното трудово заплащане за отработен нощен час се усилва с 11 на 100, цената на безплатната храна нараства с 10 на 100, а спомагателното подкрепяне на служащите при преустановяване на трудов контракт с упражнено право на пенсиониране се усилва с 20 на 100.

Зам.-министър Борисов е подчертал, че през последните години браншът се развива ускорено. Делът на металургията в създадената промишлена продукция е 13 на 100 през 2017 година, като се регистрира и растеж на заетите в бранша, е споделил той.

Лъчезар Борисов е изтъкнал, че фирмите стават все по-иновативни и по този метод основават по-високи равнища на добавена стойност.

Добавената стойност в металургията е от 2,5 пъти до 5 пъти по-висока от междинната стойност на един ангажиран в индустрията на страната. Средната заплата в бранша също изпреварва доста тази за страната, като тя е 1 700 лева Тя е два пъти по-висока от тази в преработващата индустрия, е споделил още зам.-министърът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР