В присъствието на ръководството на района и на кметовете на

...
В присъствието на ръководството на района и на кметовете на
Коментари Харесай

Грижа за хората в неравностойно положение в район Панчарево

В наличието на управлението на региона и на кметовете на села на територията му бе осветлен диспечерският център по план за „ Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания ", извоюван от Следствен отдел към окръжна прокуратура - регион " Панчарево ". Проектът е по Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси ", съфинансирана от Европейския обществен фонд на Европейския съюз. Центърът, който се намира в постройката на Социалната работа в с. Панчарево е изцяло механически гарантиран с компютри, телефони и други Служителите са снабдени с маски, ръкавици и дезинфектанти.
Безвъзмездната финансова помощ, която регионът получава по плана, е в размер на 136 752 лева, от които европейско съфuнансuране: 116 239.20 лева и нацuонално съфuнансuране: 20 512.80 лева
До 31 декември 2020 година хора в затруднено състояние на територията на регион " Панчарево " ще могат да декларират гратис даване на услуги като доставка на храна и артикули от първа нужда като медикаменти. Куриерите ще ги закупуват със средства на потребителите. Също по този начин те ще заплащат битовите им сметки с техни средства, ще декларират и получават неотложни административни услуги от тяхно име.
На тези грижи могат да разчитат хора над 65 година с ограничавания или в неспособност за самообслужване, хора с увреждания и техните фамилии, възрастни хора в риск с увреждания, устойчивост или неспособност да водят независим живот или сложени под карантина поради COVID-19, самотни родители с деца до 12 година, които няма на кого да оставят.



От започването на плана са разкрити 22 нови работни места за диспечери и куриери.
" Разчитаме на кметовете и на всички чиновници, с цел да открием хората в регион " Панчарево ", които са в потребност. Вие най-добре познавате проблемите на жителите на обитаемоте места. Трябва да спечелите доверието им, с цел да могат оптимален брой хора да се възползват от програмата. Защото има смисъл. Просълзените признателни погледи на хората в потребност са сила, която ни стимулира, прави ни по-силни, с цел да продължим ", съобщи при откриването на диспечерския център кметът на региона Николай Гюров.
За реализиране на плана администрацията на региона е наела четири автомобила със средства от програмата.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР