В присъствието на много официални лица, състезатели и публика беше

...
В присъствието на много официални лица, състезатели и публика беше
Коментари Харесай

Емоционално откриване на 2019 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open

В наличието на доста публични лица, състезатели и аудитория беше сложено формалното начало на петото издание нa супер шампионата по тенис на маса 2019 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open. Кметът на Панагюрище Никола Белишки, представители на изпълнителното управление на компания „ Асарел Медет”, ръководителят на Българската федерация по тенис на маса Стефан Китов се включиха в церемонията, по време на която бяха показани участницице от 38 страни.

“За мен е голяма чест, че Панагюрище за пета поредна година може да ви приветства с “Добре дошли” в нашия град. Благодаря на всички, които оказват помощ това събитие да се разраства. Нека най-хубавият победи. Напред и успех”, приветства присъстващите в “Арена Асарел” кметът Белишки.

Турнирът публично беше открит от Асен Попниколов, ръководител на Сдружение “Асарел България Оупън”. Президентът на БФТМ Стефан Китов и младата ни вяра в тениса на маса Танчо Нейчев направиха символичното първо разиграване на централната маса, на която през уикенда ще се водят главните борби.

За трета поредна година бяха връчени двете награди на името на проф. доктор Лъчезар Цоцорков за най-перспективни млади състезатели. За напредъка, показан в последните 12 месеца бяха отличени носителката на бронзов орден от Балканското състезание до 18 години Ивет Илиева, както и 14-годишната Кръстина Иванова, която в тандем с Ерен Бекир завоюва второ място на Балканските игри.

Фолклорен отбор “Тангра” от с. Попинци показа превъзходен танц, с който впечатли задграничните посетители, а по-късно динамичността в " Арена Асарел” още веднъж се придвижи върху масите, където мачовете не престават до 21:30 часа.  По-рано през днешния ден Мария Йовкова игра сърцато и имаше своите шансове при започване на мача против японката Минами Андо. В последна сметка българската състезателка отстъпи с 1:4 гейма (9:11, 11:9, 4:11, 5:11, 5:11), само че сподели страховит капацитет и очаквания за бъдещи триумфи.
“Мисля че имах своите шансове. Опитах се да покажа върху какво съм работила в тренировките. Имам още доста да се модернизирам, само че това става с доста работа. В първия гейм имах добра преднина от 5 точки. Той беше доста значим, само че японката съумя да го завоюва. Опитах се да не мисля за пропусната опция и да се концентирам още веднъж. Във втория гейм нещата ми се получиха доста добре. След него обаче тя доста промени тактиката си. Видя, че съм по-стабилна от бекхенд и ме натискаше повече на форхенд. Като цяло съм удовлетворена от представянето си и от мача”, заключи Йовкова.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР