В присъствието на кмета Пенчо Милков, представители на фирмата -изпълнител

...
В присъствието на кмета Пенчо Милков, представители на фирмата -изпълнител
Коментари Харесай

Започна изграждането на новата скейт площадка в Русе

В наличието на кмета Пенчо Милков, представители на компанията -изпълнител и младежи от скейт общността бе направена първата копка от построяването на нова скейт площадка в Русе.

„ Това е оборудване, което от дълго време трябваше да имаме в Русе. Все повече деца практикуват тези спортове и ние би трябвало да им осигурим нужното пространство за това “, сподели кметът. Площадката ще бъде ситуирана в Парка на младежта, в сектора настрана от алея „ Перистери “, в непосредствена непосредственост до Алпинеума.

„ Обичам природата и това бе едно от изискванията ми към изпълнителите - нито едно дърво да не бъде отсечено и самата площадка да бъде съобразена и с наличната растителност, да бъде част от нея, а не да я нарушава “, добави кметът.

Проектантът на площадката Георги Георгиев удостовери, че при реализирането ѝ няма да бъде отсечено нито едно дърво. Екип от 27 души е работил, с цел да бъде съгласуван планът с всички особености на парка, включително обичаната на доста русенци мечка и Алпинеума.

Скейт частта възлиза на 960 кв. метра и в тях ще се включат две съществени секции – боул и стрийт (с детайли от градската среда), описа Георгиев. Различните детайли дават опция на площадката да карат от начинаещи до напреднали. Специализираната настилка допуска добра скорост при каране и осъществяване на по-технични трикове и в това време не разрешава трептения и повдигане на звук, както досегашните железни уреди до Дома на културата.

Изпълнителят на дейностите е " Джерамис Интернешънъл " ООД. Фирмата е построила модерните скейт паркове в Добрич, Самоков, Бургас, Стара Загора и Поморие. По думите на проектанта русенската площадка е планувана напълно съгласно скейтърите и последните трендове в техните спортове. Срокът за осъществяване на строително-монтажните действия е 6 месеца.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР