В преработения проект за изменение на Закона за акцизите и

...
В преработения проект за изменение на Закона за акцизите и
Коментари Харесай

Бизнесът продължава да вижда проблеми с новия законопроект за акцизите

В модифицирания план за изменение на Закона за акцизите и данъчните хранилища остават основна част от проблематичните текстове и предстоящите отрицателни въздействия, които са открити и в първичната редакция на нормативния акт, оповестена за публично консултиране.

Това се споделя в позиция на няколко организации, изпратена и до медиите - Българската стопанска камара, Българската петролна и газова асоциация, Националната организация на митническите сътрудници, Националното съдружие на българските спедитори, Съюза на производителите на растителни масла и маслопродукти в България. Позицията е адресирана до ръководителите на съответните парламентарни комисии с копие до министъра на финансите.

След рецензиите при публичното разискване на плана някои от заложените текстове бяха изменени, се видя, откакто кабинетът утвърди текстовете в първата седмица на септември. Сега оценката на бизнеса обаче е, че продължава да има проблеми.

В позицията се показва, че не са отстранени нередностите при правенето на плана. Те дават образци с това, че планът е съгласуван единствено с потребностите на държавната администрация, в това число и посредством отвод да се проведат авансово експертни срещи, липса на солидни причини за предлаганите текстове и предвидимост на резултатите от предлаганите промени.

Посочва се още, че редица регламенти липсват - за методите, периодите, методите и средствата, чрез които законът ще откри приложение, като се чака те да бъдат уредени в разпоредба, което съгласно бизнеса ще докара до дълъг интервал на правна неустановеност.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР