В предвидимо бъдеще Вашингтон ще продължи активно да ангажира военноморските

...
В предвидимо бъдеще Вашингтон ще продължи активно да ангажира военноморските
Коментари Харесай

САЩ ще продължат да използват активно военноморските си сили във връзка със случващото се в Украйна

В предвидимо бъдеще Вашингтон ще продължи интензивно да ангажира военноморските си сили във връзка със специфичната военна интервенция на Русия в Украйна. Това съобщи в сряда началникът на щаба на Военноморските сили на Съединени американски щати адмирал Майкъл Гилдей, съобщи ТАСС.

От изявлението се схваща, че той има поради най-много проекцията на военната мощност на Съединени американски щати в чужбина. " Просто имам вяра, че търсенето на военноморски средства ще продължи да бъде огромно. Конкретен образец е самолетоносачът Джералд Форд, плануван за разполагане през идната година. Има причина да го изпратим тази есен в Атлантическия океан. И това има доста общо с това, което се случва с Русия и Украйна ", сподели военният пълководец.

" Има съдружници и сътрудници, които ще работят дружно с нас, няма да сме сами. Това ни прави по-силни ", съобщи Гилдей, говорейки на семинар в Атлантическия съвет във Вашингтон.

Най-новият американски самолетоносач " Джералд Форд " стартира първото си корабоплаване от базата си в Норфолк, Вирджиния, на 4 октомври. Планирано е ударната група на самолетоносача да организира поредност от многонационални учения в Атлантическия океан със съдружници и сътрудници на Съединени американски щати, в това число Германия, Франция и Швеция. Те ще упражняват, наред с други неща, против евентуални противников подводници.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР