В предпоследния ден на годината лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов

...
В предпоследния ден на годината лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов
Коментари Харесай

"Опозиционерът" Борисов съветва да се премахне мораториума на ГЕРБ върху скока на цената на тока

В предпоследния ден на годината водачът на ГЕРБ Бойко Борисов даде брифинг в партийната централа, в който изясни, че не е на власт от месеци и не е отговорен за растящите цени на тока и неналичието на инфраструктура за азерския газ, т.е интерконектор с Гърция, само че даде няколко съвета на новите ръководещи, в това число да отстранен прокарания от ГЕРБ мораториум върху нарастването на цената на тока, защото след това електроразпределителните сдружения щели да съдят страната, както и да вкарат обезщетителен мехамизъм за бизнеса от 450 лева на мегаватчас, както желали работодателите и подкрепяла партията му.

Според Бойко Борисов трябвало да има изключително съвещание на Народното събрание още на следващия ден, на което да се одобряват препоръчаните от него ограничения, само че ГЕРБ няма да предлага такова, нито ще внесе решение за анулация на мораториума. Той на няколко пъти повтори, че е съпротива и да не му търсят отговорност.

По време на брифинга, който продължи 51 минути, в обичайния за него жанр някогашният министър председател изброи какъв брой доста е направил на интернационалните равнище за газовите връзки и по какъв начин, като бил на власт, проверявал регулярно градежа на интерконектора с Гърция, който трябвало да бъде подготвен на 31 декември, а в този момент липсвали най-малко 50 км. Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев пък изясни по какъв начин сегашните ръководещи оферират такива обезщетения, че бизнесът да заплаща шест пъти по-скъп ток, а ГЕРБ поддържа концепцията за 450 лева на мегаватчас или да се заплаща единствено двойно.

Бойко Борисов сподели раздразнението си, че работодателите са на среща с президента Румен Радев поради скъпия ток. " Или към този момент сме действителна президентска република, с цел да отиват работодателите там, или работодателските организации са изчерпали контактите с кабинета ", разяснява водачът на ГЕРБ.

Какво още сподели някогашният министър-председател вижте във видеото.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР