В предложенията на г-н Трифонов видях две неща: шоумен и

...
В предложенията на г-н Трифонов видях две неща: шоумен и
Коментари Харесай

Деян Кюранов: С политика ще се занимава шоумен, можем да очакваме всякакви атракциони

„ В предложенията на господин Трифонов видях две неща: шоумен и шоу. Засега нищо друго. Боя се, че в идните дни ще продължаваме да виждаме шоумена, без значение дали стартира въпреки всичко да се занимава с действителна политика. Трябва да имаме поради, е даже да стартира да се занимава с действителна политика, с действителна политика ще се занимава шоумен . Човек, който във всеки случай ще желае да бъде в центъра, под прожектора. “ Това сподели в изявление за предаването „ Хоризонт до обед “ политологът Деян Кюранов.

„ Шоуменът постоянно гледа да бъде забавен на публиката. Ние сме аудитория. Не сме електорат. Можем да чакаме всевъзможни атракциони . “

Запитан Бойко Борисов не правеше ли същото, Кюранов посочи, че той го е правел „ тъй като е подобен по темперамент и това забавлява неговия електорат “, само че се е занимавал с действителна политика.

Ако нещо ни пречи да разчитаме сметките, това към момента е замайването от осъзнаването на обстоятелството, че режимът „ Борисов “ към този момент не съществува , акцентира Кюранов.

Това е мощно разбишкване на нещата и то се отразява и в главите ни. “

„ Другарят Борисов сега може да каже всичко, тъй като се чуди кое може да се окаже избавителна сламка . А че се дави, дави се по всички линии “, добави политологът.

Колата на Борисов се обърна и в този момент пред нас са безчет доста пътища , като се чудим по кой действително ще тръгнем, разяснява Деян Кюранов.

„ Но просто в някои случаи си коства човек да поизчака малко да се утаи мътилката и тогава ще разбере какво става. В момента сме в мътилка . И тя е освен в нашите глави – на ръководените, тя е и в главите на тези, които занапред ще ни ръководят. “

„ Ние сме до обърнатата кола. Тепърва би трябвало да я върнем още веднъж на колелетата, да турим някакво двигателче от половин магарешка мощ или две конски и да забележим какво ще стане “, разказа обстановката Деян Кюранов.

Според него наклонността е явна и последващи избори у нас ще донесат „ доста повече гласове за обединяването на Христо Иванов, евентуално доста по-малко за Българска социалистическа партия, доста по-малко за Борисов “.

В опит за паралел сред изборите в Молдова и тези у нас Деян Кюранов уточни:

„ В Молдова имат Христо Иванов, който обаче сега има 63 от 110 места в Народното събрание и може да прокарва действително промени. “

Цялото изявление слушайте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР