В предаването “Здравей, Бългрария“ Александър Симов бе категоричен, че левицата

...
В предаването “Здравей, Бългрария“ Александър Симов бе категоричен, че левицата
Коментари Харесай

Александър Симов: БСП търси за разговор партиите, които са декларирали, че искат промяна

В предаването “Здравей, Бългрария “ Александър Симов бе безапелационен, че левицата няма да взе участие в тройна коалиция с ГЕРБ и Движение за права и свободи: „ Имаме решение на конгрес, имаме решение на всичките си висши органи, че с ГЕРБ и Движение за права и свободи в коалиция няма да влизаме. Не на вятъра, когато мандатът пристигна при нас, категорично казахме, че ще водим диалози с всички, само че не и с ГЕРБ и Движение за права и свободи. Те са стълбовете на модела “Борисов “, против който всички недоволстват “, съобщи той, като добави: „ Всички доста се борят за вниманието на Българска социалистическа партия сега, наясно съм че левицата държи ключа към каквото и да е ръководство, без значение от политическите гърчове. Но ръководство на ГЕРБ и Движение за права и свободи ние няма по какъв начин да подкрепим, те са токсични партии, няма по какъв начин да утвърдим сходно нещо “, подчертаи социалистът. По думите на депутата от левицата Българска социалистическа партия търси за диалог партиите, които са заявили, че желаят смяна.

Александър Симов напомни момента, в който от левицата зависеше политическата самодейност за сформиране на кабинет и в който Българска социалистическа партия предложения “Демократична България “ на диалог, те отхвърлиха. „ Никой не ги е карал да поддържат държавно управление с мандата на Българска социалистическа партия, можеха да дойдат за разговор и да разгласят своите цели “, съобщи той като добави, че по-късно Христо Иванов през медиите е призовал левицата да задържи мандата, с цел да има време за законите за правосъдната власт.

„ Българска социалистическа партия не е бърсалка на някои политически упоритости, които се осъществят постоянно в последния миг. Защо тези партии чакаха до последно с тези закони, а не ги прокараха в самото начало. Ние сме оповестили своята позиция, в тези закони имаме изчистена позиция, ще ги подкрепим, само че те би трябвало да станат по ясни правила. Не може да искаш в нарушаване за закона и Конституцията да има съвещание “, безапелационен бе Симов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР