В предаването Последният печели от 23.02.2021 година в ефира на

...
В предаването Последният печели от 23.02.2021 година в ефира на
Коментари Харесай

Антисемитски скандал в БНТ, Кошлуков с изявление

В предаването " Последният печели " от 23.02.2021 година в ефира на публичната телевизия е излъчен неприемлив откъс, който съдържа тирада на омразата и клюки.

Това се споделя в публично изказване на генералния шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков. Повод за реакцията на шефа на публичната телевизия е откъс на международно известния шахматист Боби Фишер в предаването " Последният печели “, излъчено по Българска национална телевизия на 23 февруари 2021 година, който гласи:

“Евреите не обичат да работят. А това е едно от нещата, което евреите доста мразеха в Хитлеровите концентрационни лагери. Никога не е имало газови камери. Това са нелепости! Но когато отидете в лагера, там има надпис: " Арбайт махт фрай ". На български: " Работата ви прави свободни ". Но евреите не имат вяра на това. Те имат вяра, че вие би трябвало да свършите цялата работа, а те прибират облагата. Това е казусът с евреите ".

Ето какво още написа в изказването на Емил Кошлуков:

" Цитатът на Боби Фишер е гневно антисемистки, отхвърля съществуването на Холокоста, историческите обстоятелства за газовите камери в концлагерите на фашистка Германия и е неприемлив опит да се оправдае изтреблението на милиони почтени евреи. Подобни човеконенавистни изказвания би трябвало да бъдат заклеймявани изрично.

В персонално качество и от името на Българската национална телевизия сервирам най-дълбоки извинения на засегнатите страни. Такива думи изрично нямат място в ефира на публичната телевизия и на нито една медия. Незабавно са подхванати дейности за изясняване на обстановката, изискани са пояснения от екипа на предаването, което е външна продукция, както и от виновните чиновници в малкия екран по обработката и допускането на наличие в ефир. Като общоприет шеф на Българска национална телевизия ще наложа най-тежките санкции на всички отговорни за позволената неточност.

Ясно декларирам, че ефирът на Българска национална телевизия не е и няма да бъде естрада за сходни грозни и погрешни клевети, нито за втълпяване на ненавист и разпалване на омраза.

Още един път сервирам извинения на всички наранени лица и страни ", споделя още генералният шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР