В предаването Още от деня по БНТ Борислав Цеков каза,

...
В предаването Още от деня по БНТ Борислав Цеков каза,
Коментари Харесай

Борислав Цеков: Мисля, че това беше акт, който не трябва да се допуска в една сериозна правова държава

В предаването „ Още от деня " по Българска национална телевизия Борислав Цеков сподели, че актът на президентът има напълно политическа стойност. „ Той е детайл от опълчването му с партиите в Народното събрание - нещо, което от позиция на конституционното право не трябва да бъде толерирано, защото президентът следва да съблюдава статуса на неутрална власт, а не да бъде страна в настоящите политически битки. "

9 или 7 година да бъде мандатът - има решение на Конституционен съд, което споделя, че когато органът се е забавил прекалено с излъчването на членове на Конституционен съд, това се приспада от 9 годишния мандат и макар, че това решение беше обществено оповестено, се оказа, че Народно събрание се опита да надхитри Съда, съобщи Цеков. „ Мисля, че това беше акт, който не би трябвало да се позволява в една сериозна правова страна. "

Велислав Величков сподели, че президентът не отиде на полагането на клетвата на конституционните съдии, тъй като счита, че те не са определени по отношение на Конституцията. „ Това беше негов знак. Но неговото неприсъствие не можеше да породи юридически резултат., само че това не носи последици и през днешния ден двамата са конституционни съдии, положили клетва ".

Президентът има право на изказване, в това число и към Народно събрание, съобщи Цеков. „ Той прикани двамата определени да не поставят клетва до момента в който Конституционен съд не реши този въпрос. "

Българска национална телевизия, „ Още от деня "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР