В предаването Лице в лице“ по бТВ Радан Кънев, каза

...
В предаването Лице в лице“ по бТВ Радан Кънев, каза
Коментари Харесай

Радан Кънев: Лъжа е, че руският газ е евтин

В предаването „ Лице в лице “ по бТВ Радан Кънев, сподели че договарянията с „ Газпром “ не са неизбежни. „ Същите обществени представители преди месец, които застъпват зависимостта на България от съветския снабдител, твърдяха че в България няма да има газ. Сега същите споделят, че газ има доста, само че той е безценен. И в идващият миг инсинуират най-голямата неистина и тя е, че газът от „ Газпром “ е на ниска цена “.

Газът от „ Газпром “ преди да спрат доставките по контракта, т.е. Газпром е страната, която е в несъблюдение – това е най-важното нещо, изясни Кънев. „ Второ, газът за България нарастна с 10 пъти, тъй като „ Газпром “ е съвсем напълно обвързвана с цените на интернационалните пазари на газ. Поради войната цената на газа се увеличи още повече. Евтиният газ от Русия беше поскъпнал 10-кратно, след което те стопираха доставките. Първа неистина, съветският газ е на ниска цена и втората неистина – българската страна не е налагала ембарго на съветския газ. “

И тук идва третият въпрос – представители на българския бизнес и енергийни специалисти искрено пазят насрещната страна в един подобен тежък спор, споделят че ние сме спрели да купуваме газ от „ Газпром “, съобщи Кънев. „ Аз съм шокиран, тъй като обстоятелствата са явни, а те са че „ Газпром “ спря да доставя. И в идващия миг двама български министри – на защитата и на енергетиката, споделят ние ще загубим арбитража. Те нарушават контракта, те стопират доставките с един ден предупреждение и ние вместо да се защитим, споделят ние ще загубим арбитража. Кой арбитраж ще загубим и на основа на какво “?
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР