В предаването Лице в лице по бТВ Божидар Божанов, каза

...
В предаването Лице в лице по бТВ Божидар Божанов, каза
Коментари Харесай

Божидар Божанов: Хартиеният вариант на трудовите книжки ще отпадне, но няма да е веднага

В предаването „ Лице в лице " по бТВ Божидар Божанов, сподели че хартиеният вид на трудовите книжки ще отпадне, само че няма да е незабавно, защото регистърът в Национална агенция за приходите би трябвало да бъде надграден, да се извършат дейности от счетоводители. „ Ще би трябвало да си ги запазим някъде у дома, в случай че имаме стаж преди 1997 година или 2 000 година, с цел да можем да го потвърдим ".

„ При започване на работа оттук-нататък, хората няма да имат книжен вид на трудова брошура ", посочи той.

По тематиката с решението на ген. Атанасов да се отдръпна от председателското място в Комисията за спецслужбите, Божанов разяснява: " Това е решение на господин Атанасов, то е обвързвано с промяната на службите, която от дълго време е сложил на масата, има съответни хрумвания и оферти и тя би трябвало да се случи. Реформата не е единствено вливането на ДАНС и ДАР, тя е по-обхватна. Механичното обединение на две структури на е промяна, би трябвало да се гледа повече в дълбочина. Дори и да не се сливат на този стадий, не значи, че няма да има промяна в службите ".

Длъжни сме да се съмняваме във всяка изборна технология, уточни Божанов, само че увери, че проблем с машините няма. Днес Народното събрание сътвори Временна комисия, която ще следи за ще ревизира за операции на машинния избор, а Божанов е един от представителите на Демократична България- Продължаваме промяната в нея. " Трябва да се види дали са компрометирани и трансформират резултата, или това са спекулации. Комисията е в състав от най-вече адвокати, само че освен, аз съм изключение. Не е нужно членовете на тази комисия да са ИТ-та. Ще би трябвало да изслушаме ЦИК, ДАНС, Министерство на вътрешните работи, Министерство на електронното ръководство. Да отидем в склада да забележим по какъв начин се съхраняват - неща, които не изискват безусловно ИТ експертиза. Поискахме да се направи друга версия на софтуера с ключ, който не е на ЦИК, само че машината не потегли, изписа " Грешка ". Ще каним специалисти по киберсигурност и по хардуерната част на машините ", изясни депутатът.

" Манипулациите с хартиени бюлетини хората могат да си показват по какъв начин се случват, без да имат характерни знания. Хората си го показват ясно, приели са, че се случва в някакви размери. Не схващат по какъв начин машината действа от вътрешната страна. Когато не разбираш нещо, има повече терзания някой да не злоупотреби ", добави още Божидар Божанов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР