В предаването Лице в лице“ по Бтв акад. Николай Денков,

...
В предаването Лице в лице“ по Бтв акад. Николай Денков,
Коментари Харесай

Николай Денков: Прави се сериозен опит да бъде блокирана възможността за съставяне на кабинет

В предаването „ Лице в лице “ по Бтв акад. Николай Денков, сподели че би трябвало да седнем дружно на масата, с цел да забележим какво е реалистично. „ Кабинетът не е самоцел, той би трябвало да взема решение дилемите. Кабинетът е изискване, с цел да има и работещ парламент, а там чакат и бюджетът, и законите, които би трябвало да бъдат признати. Залогът е значим. Радвам се, че ГЕРБ-СДС дадоха знак, че са подготвени да седнем на масата за договаряния “.

Важно е да кажа, че постоянно съм се водил от това, което написа в законите, тъй че би трябвало ясно да се дадат гаранции, че няма да има някакви чистки, които да не са свързани с ясна процедура, обзор, те би трябвало да бъдат ориентирани към усъвършенстване на администрацията, а не на политически назначения, добави Денков. „ Трябва да стартираме с правилата, да забележим какво тормози другата страна “.

Става дума по какъв начин да се модернизира администрацията и това се прави през устройствените проекти на министерствата, бях почнал подготовка на един обновен проект на министерствата, изясни Денков. „ Много е значимо да се разберем и да забележим по какъв начин да сглобим подобен състав, в който и Габриел, и аз да се усещаме умерено. Експертното държавно управление би трябвало да бъде задоволително и за мен, и за Мария Габриел, с цел да е ясно, че то може да проработи като екип. Не е толкоз значимо кой кого предлага. Важно е индивидът да си схваща от работата и ние да имаме увереността, че той ще бъде част от екипа, който ще извършва управническата стратегия “.

Очаквах да има мнения и рецензии от страна на президента, само че не считам, че е негова работа да споделя „ не изпълнявайте този мандат “, съобщи Денков. „ Аз пристигам там като излъчвам парламентарни групи, аз не съм длъжностен министър, с цел да ми споделя какво да върша. Мисля, че Радев наруши институционалния метод в този случай “.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР