В празничния 1 май бяха извършени поредните проверки за установяване

...
В празничния 1 май бяха извършени поредните проверки за установяване
Коментари Харесай

32 автобуса, пристигащи от Турция, бяха проверени за нелоялни практики при организираните пътувания

В празничния 1 май бяха осъществени следващите инспекции за определяне на нелоялни практики при проведените пътувания. На Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " бяха тествани общо 32 рейса, идващи от Турция в страната, оповестиха от пресцентъра на министерството на туризма. 

По време на инспекцията Министерството на туризма откри, че всичките 32 рейса транспортират туристи на проведени туристически пътувания. При инспекциите не са показани ваучерите на туристите от трима туроператори, като от тях ще бъде изтънчено да ги показват в Комисията за отбрана на потребителите (КЗП).

Установено е също, че 8 от рейсовете са без подписани контракти с пасажерите. За един брой от рейсовете не беше предоставено уверение за осъществяване на туроператорска активност. При други 3 от случаите са липсвали контракти сред превозвача и туроператорите. 

Проверка беше осъществена и на 2 лица, които са показали на проверяващите идентификационните си карти, като са удостоверили регламентирано осъществяване на специалността " екскурзовод ".  При един от рейсовете беше открито, че не е показана застраховката „ Отговорност на туроператора “ и тя не е била въведена в Националния туристически указател (НТР). При един от туроператорите бе открита нелоялна комерсиална процедура – табелата за транспорт, обозначаваща уредника на екскурзията, не отговаряше на неговото име.

При инспекцията на 32-та рейса ИА „ Автомобилна администрация “ са формирани общо 5 акта за определяне на административно нарушаване (АУАН) при превозвачите, като на един от рейсовете бяха свалени регистрационните номера. Икономическа полиция не откри нарушавания по време на инспекцията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР