В повечето случаи бързите удари на сърцето са временна и

...
В повечето случаи бързите удари на сърцето са временна и
Коментари Харесай

Ускорен сърдечен ритъм - симптом, който заслужава повече внимание...

В множеството случаи бързите удари на сърцето са краткотрайна и безвредна демонстрация на активността му. Но може и да са признак, който заслужава повече внимание...
45-50 удара в минута е пулсът на спортистите и на част от хората неподвижен. 60-80 е средностатистическият пулс неподвижен. Сърцето бие от 30 до 42 милиона пъти на година. При мощна страст пулсът надвишава 100 удара в минута. Сърдечният темп може да доближи до стойност от 220 удара в минута.

Ускореният пулс е рисков... в случай че в фамилията ви има хора, които страдат от сърдечносъдови проблеми. в случай че самите вие към този момент сте изпитвали такива неразположения или взимате медикаменти за сърцето. в случай че пулсът ви се форсира доста при физическо изпитание и са налице спомагателни условия като тютюнопушене, затлъстяване, висок холестерол, хипертония или сърдечносъдови болести в фамилната история. в случай че ускореният пулс е съпроводен с болки в гърдите, мъчно дишане, аритмия /неравномерен пулс/.

ВИЖТЕ СЪЩО:

Кои са аргументите за ускорения пулс?
Някои от тях са свързани с краткотрайни обстановки. Сърцебиенето се усеща по-скоро вечер, когато тялото е умерено, и минава от единствено себе си.
Прекалено доста кафе, никотин и други възбуждащи субстанции /алкохол, кокаин, енергийни напитки/. Физическа интензивност – сърдечният темп се форсира по време на усилието, с цел да приспособи кръвния поток към потребностите на организма. Стрес, безпокойствие, страсти – при такива преживявания организмът създава адреналин, който форсира пулса.

Други произтичат от характерни обстановки Бременност – размерът на кръвта се покачва с към 40% и от 4-5 литра нараства на 6-7 литра. Тялото се приспособява към това, като покачва сърдечния темп. Анемия – когато равнището на кислорода понижава, организмът създава повече хемоглобин и това може да докара до интензивен пулс.

Някои заболявания или медикаменти Хипертиреоидизъм – нарасналото равнище на хормоните на щитовидната жлеза е честа причина за интензивен пулс, изключително при младите дами. Хипертония – нарасналото налягане върху стените на аортата - огромната артерия, която води към сърцето - принуждава сърдечния мускул да работи повече. Това може с времето да докара до увеличено сърце и аритмия. Кортикоидите, лаксативите и диуретиците предизвикват спад на калия и магнезия в организма, а тези детайли играят значима роля в регулирането на сърдечния темп.

Заболявания на сърцето Коронарните заболявания – атеросклероза, проблеми с коронарната артерия. Аномалии в електрическите импулси – пулсът ненадейно се форсира до 200 удара в минута и то неподвижен. Морфологични аномалии – перикардит /възпаление на сърдечната мембрана/, сърдечна хипертрофия. Предсърдно мъждене – пулсът е променлив, сърдечният мускул се свива неравномерно и не съумява ефикасно да управлява кръвния поток. Съществува риск от формиране на съсирек в кухините на сърцето. Ако той се насочи към мозъка, се стига до инсулт.

ВИЖТЕ СЪЩО:

Нужни са проучвания Електрокардиограмата записва електрическите импулси в сърцето. По нейната крива може да се съди за активността му. Кръвният тест дава данни за равнището на холестерола, триглицеридите и хемоглобина, на йоните, които са значими за сърдечния темп /калий, магнезий и калций/, на хормона на щитовидната жлеза. Тест с физическо натоварване – той е нужен, когато пулсът се форсира прекомерно доста при физическо изпитание или в интервали на стрес. Холтер ЕКГ – този уред се слага на пациента за 24 часа и дава информация за аргументите за ускоряването на пулса.

Лечението
Бетаблокерите са най-често предписваните медикаменти за контролиране на сърдечния темп. Обикновено са ориентирани към случаи, в които ускореният пулс е обвързван с нарасналото произвеждане на адреналин в организма.
Антикоагулантите се прибавят за втечняване на кръвта при предсърдно мъждене /хаотична аритмия/.
Дефибрилаторът е уред, който се употребява при висок сърдечен риск.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР