В повечето настоящи модели задвижващите батерии в електрическите автомобили са

...
В повечето настоящи модели задвижващите батерии в електрическите автомобили са
Коментари Харесай

Намаляващият елпробег като гаранционен случай

В множеството сегашни модели задвижващите акумулатори в електрическите коли са проектирани за пробег от към 800 000 километра. Въпреки това може да се случи пробегът на електрическия автомобил да намалее доста с течение на времето или ненадейно, което може да значи дефектна задвижваща батерия.

Загубата на пробег обаче не постоянно значи недостатък: „ Обхватът на електрическия автомобил зависи от разнообразни фактори и може да варира за малко “, изяснява Autoclub Europa (ACE). То се въздейства да вземем за пример от потреблението на сила в автомобила, държанието при шофиране и температурата. Също по този начин е обикновено потенциалът на батерията да не остава на равнището на новия автомобил в дълготраен проект, даже при идеални условия “.

Както при смарт телефон или преносим компютър, задвижващата батерия на електромобил също губи част от своята продуктивност с течение на времето. Постоянната, само че естествена загуба на потенциал на батерията се предизвиква от една страна от процесите на зареждане и разреждане. Особено през първата година здравето на батерията постоянно страда малко повече, в сравнение с през идващите години. От друга страна, признаците на изхабяване могат да се появят и просто вследствие на стареене - даже в случай че транспортното средство не е карано съвсем или въобще не е карано.

Ако диапазонът падне под 70 или 80 % спрямо времето на доставка – според от модела и гаранционните условия, батерията може да бъде гаранционен случай “, акцентира ACE. Намаленият потенциал на батерията обаче не е цялостен недостатък - простата загуба на обсег не води до следващи вреди.

Автоклубът предлага съблюдаване на гаранционните разпореждания - множеството производители на коли дават обособена гаранция за тяговата батерия на елавтомобилите и споделя - „ Ако батерията може да съхранява единствено по-малко от 70 или 80 % от първичния си потенциал в границите на осем години или 160 000 километра, тя може да е гаранционен случай “.

Ако има признаци, че батерията може да е толкоз износена, коства си действителният оставащ потенциал да бъде избран от производителя. Ако производителят не желае да помогне, инспекция на продуктивността на батерията към този момент може да се извърши от няколко доставчика за към 100 евро.

Съветът на ACE: Внимание, при къс гаранционен интервал или над 150 000 изминати километра е изключително целесъобразно да следите потенциала на батерията и, в случай че се съмнявате, да го ревизирате, с цел да можете да употребявате гаранцията, в случай че е належащо.

ACE предлага е-шофьорите да са осведомени с гаранционните условия. Когато купувате нов автомобил, купувачите би трябвало да изискат всички документи, свързани с гаранцията, и да ги прочетат деликатно. Тъй като някои производители се отклоняват от нормалните осем години гаранция и дават единствено пет или даже три години гаранция за батерията, само че са вероятни и 10 години, 250 000 километра и повече.

Производителят обикновенно слага строги условия свързани с употребата на автомобила и батерията, които елементарно могат да се нарушат в всекидневието. Ако инструкциите в управлението за употреба не се съблюдават, гаранцията може да стане невалидна, а и измененията в автомобила също могат да я анулират.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР