Само шест месеца бяха необходими на Александър Вулин, основател на

...
Само шест месеца бяха необходими на Александър Вулин, основател на
Коментари Харесай

Данас: Вучич връща офицера на Сръбски свят в политиката

Само шест месеца бяха нужни на Александър Вулин, създател на Социалистическото придвижване и бранител на " Сръбски свят “, да се върне на държавен пост. Бъдещият министър председател Милош Вучевич го предложи за вицепремиер на новото сръбско държавно управление - неприятна вест за Запада.


В бъдеще Вулин ще заема висок публичен пост макар " слуховете ", че е индивидът на Русия, макар устрема му да сътвори " Сръбски свят " и макар глобите на Съединени американски щати за присъединяване му в интернационалната престъпност, противозаконни интервенции с опиати, корупция и разширение на съветското въздействие на Балканите.

След новината, че американците го включват в " черния лист ", Вулин подаде оставка от поста шеф на Службата за сигурност и информация /БИА/ през ноември предходната година, а скоро по-късно получи Ордена на Федералната работа за сигурност на Русия (ФСБ), подписан персонално от съветския президент Владимир Путин.

Професорът от Факултета по политически науки Филип Ейдъс акцентира пред вестник " Данас ", че назначението на Вулин на този пост е " проява на детска и саморазрушителна завист ".

„ Назначаването на човек, който е под наказания на Съединени американски щати заради хипотетична корупция, присъединяване в трафик на опиати и връзки с Русия, за вицепремиер на държавно управление, което сякаш се стреми към участие в Европейски Съюз, е проява на детска и саморазрушителна завист, която няма да донесе нищо положително на жителите на тази страна. Това е все едно приятелите ви да ви посъветват да помислите, преди да си татуирате рамото, а вие да си извършите татуировка в средата на челото ", сподели Ейдъс.

Коментаторът Жарко Корач уточни, че Вулин заема изключително значимо място измежду тълпата от ласкатели към президента Александър Вучич.

„ Няма изказване или решение на Вучич, от което Вулин да не е бил въодушевен. В края на краищата той непрекъснато се обръща към Вучич с " моят пълководец ", като че ли сме във война. Предполагам, че по тази причина не е свалил черната си униформа “, съобщи Корач.

Той напомни, че позицията на Вулин за " Сръбски свят " са ориентирани директно против стабилността на района, а поддръжката му за съветската офанзива против Украйна, която беше наказана от цяла Европа, е директно обслужваща съветските ползи.

„ Този избор ще има директни отрицателни интернационалните последствия за Сърбия. Вулин е под американски наказания и назначението му в държавното управление е директно предизвикателство към Съединени американски щати, от които зависят доста неща в Европа, изключително в района. Сърбия няма да стигне до на никое място с такива хора в държавното управление “, сподели Корач в умозаключение.

Професорът от университета в Нови Сад Боян Пайтич означи, че в " тази Сърбия, която е в спор с всичките си съседи, където медиите са задушени, гласовете се купуват, гласоподавателите се местят от град на град намерено и без всевъзможни запаси - мястото на Александър Вулин е тъкмо в държавното управление ".

„ Това е пестник в лицето на Запада, който, заради своята (явна и скрита) поддръжка за диктатора, заслужава този пестник “, отсече Пайтич.

Преди да оглави БИА Вулин беше министър на полицията и боен министър. Кариерата му е осеяна с безчет кавги - от подслушване на съветски опозиционери до „ неразкриване " на проектите на групата на Милан Радойчич, взела участие във въоръжената офанзива в косовското село Банска на септември 24 предходната година, за което Вулин към момента демонстративно мълчи.

Вулин постоянно се хвали с другарството си с Вучич, а президентът заобикаля да го подлага на критика обществено и остро. Вучич споделя, че дясната му ръка е освен това от съдружен сътрудник за него. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР