В повечето малки градове всички се познават и има оплетен

...
В повечето малки градове всички се познават и има оплетен
Коментари Харесай

Гешев: Кметът и зам.-кметът на Божурище ще бъдат задържани за 24 часа

В множеството дребни градове всички се познават и има впримчен кръг от зависимости. Принципната обстановка в страната е, че се краде доста и безочливо, и по тази причина се намираме на това състояние. Това съобщи на конференция в Божурище зам.-главният прокурор Иван Гешев, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Специализираната прокуратура, със съдействието на чиновници от КПКОНПИ и Столична дирекция на вътрешните работи, прави дейности по следствие на длъжностно закононарушение на кмета на община „ Божурище “.

Събраните досега доказателства сочат, че от 21 ноември 2018 година до 27 декември 2018 година, в гр. Божурище, в изискванията на продължавано закононарушение, в качеството си на длъжностно лице, заемащо отговорно състояние, той е нарушил служебните си отговорности за да набави за себе си или за другиго имотна полза. С това е основал условия за нанасяне на щета на общината в обилни размери.

Извършени са претърсвания и изземвания в постройката на общината и на други адреси, както и персонални обиски. Провеждат се разпити на очевидци.

„ За съответния случай в Божурище става дума за 4 поземлени парцела, които сега са частна благосъстоятелност, а преди този момент страната ги е предоставила безплатно на община Божурище. В резултат на манипулирани търгове са продадени на цена към 150 000 лв., а действителната им цена е друга. Всеки знае, че за по-малко от 40-50 евро на кв. м надали може да се намерят такива парцели. Разликата от 8 млн. до 150 000 лв. не е влезнала в общината. Ще бъдат арестувани за 24 часа кметът на община Божурище, зам.-кметът и още едно длъжностно лице. Работи се в посока на закононарушение по работа ”, сподели Гешев. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР