В последно време в интернет се появиха много любителски видеа

...
В последно време в интернет се появиха много любителски видеа
Коментари Харесай

Близка среща с хищник: Как да реагираме, ако се окажем очи в очи с мечка?

В последно време в интернет се появиха доста любителски видеа от страната, в които хора имат близка среща с мечки.

Ако попаднем в обстановка като Димитър Пенчев, който през август се озова очи в очи с мечка и сподели срещата им в мрежата, шефът на парка за танцуващи мечки край Белица Димитър Иванов предлага: „ Да не изглеждаме заплашително, да се опитаме оптимално бързо да се изтеглим от мястото, изключително в случай че забележим дребни мечета. Не ни е работа да ги прибираме, да ги хващаме, да си мислим, че са изгубени. Дори и да са изгубени, би трябвало да се обадим на съответните институции и тел. 112. "

Животните бягат освен с цел да разучат територията си, само че и за храна. Като друга мечка, уловена от фенове на bTV край Чирпан.

Димитър Иванов споделя, че сходни срещи може да се повторят.

Снимка: bTV

„ В момента е есен, стартира есенното зареждане на мечките. Те се хранят с всичко допустимо, а пък медът е най-най-добрата храна, която дава извънредно доста сила и по тази причина те се пробват непрестанно да се докопат до нея. Както виждате, мечката в клипчето е напълно заета с това да изтегли питите с мед и не би била доста нападателна към хората “, коментира шефът на парка за танцуващи мечки.

Все отново той предлага да бъдем деликатни в сходни обстановки, тъй като в случай че мечките усетят опасност, биха ни атакували.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР