В последно време дните у нас са доста горещи. Очертава

...
В последно време дните у нас са доста горещи. Очертава
Коментари Харесай

Колко калории горим с различните стилове на плуване?

В последно време дните у нас са много горещи. Очертава се да бъдат такива още дълго, защото не сме преполовили лятото.

Сега е моментът да се отдадете на един от най-хубавите спортове - плуването. С него ще отстреляте два заека с един патрон. Ще си осигурите жадувана хладина и ще подобрите физическата си форма. Положително в тази ситуация е и че може да избирате измежду разнообразни стилове - кроул, бруст, по тил или пък бътерфлай.

Ползи от плуването

Според физиотерапевта Хуан Велес Резнак, плуването е най-пълноценният спорт.

При плуване използваме множеството мускули на тялото и ангажираме всички стави. Работи се интензивно с долните и горните крака, отбелязва той.

Плуването форсира метаболизма и по този начин горите повече калории. Освен това покачва гъвкавостта и еластичността на мускулите и ставите. Сред другите му преимущества е, че укрепва дихателната система и лимфната циркулация.

Колко калории можете да изгорите с другите стилове на плуване?

Всеки жанр на плуване има своите преимущества.

Кроул

Това е един от най-препоръчваните стилове за мъже. Подобрява подвижността на раменете и бедрата и усилва силата на долната част на тялото. Активно натоварвате много мускулни групи, в това число страничните коремни мускули, глутеусите и квадрицепсите. С кроул горите към 750 калории на час, написа abc.es.

Бруст

Брустът постоянно е възприеман като най-спокойния жанр на плуване. Той усъвършенства подвижността на тазобедрената става и раменете и усилва силата на долната част на тялото. Натоварването е разпределено поравно върху краката и ръцете.

При добра скорост на плуване в жанр бруст може да изгорите 1000 калории на час.

По тил

Ако имате проблеми с гърба, плувайте по този начин. Този жанр тренира мускулите на гърба и раменете. Работи се интензивно и с краката. С него може да изгорите до 750 калории на час.

Бътерфлай

Най-трудният жанр на плуване изразходва повече сила за час - към 1200 калории. Практикувайки го, ще укрепите мускулите на гърба и ръцете и ще подобрите гъвкавостта на раменете, бедрата и долната част на гърба. Този жанр прави талията по-тънка.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР