В последния момент бюджетът на Община Пловдив ще претърпи корекции,

...
В последния момент бюджетът на Община Пловдив ще претърпи корекции,
Коментари Харесай

Дават 3 млн. лева на райкметовете за ремонти след краха с поръчката на Община Пловдив

В последния миг бюджетът на Община Пловдив ще претърпи корекции, научи TrafficNews. От публичното разискване до момента, градските финансисти са наложили корекции, които касаят финансовата стратегия на града.

Причината за тях са жалбите в Комисия за защита на конкуренцията по разнообразни планове, както и нежеланието на част от компаниите да подписват контракти без анекси за по-високи стойности. Вчера стана ясно, че Община Пловдив ще заложи 6 млн. лв. за дофинансиране на планове за 30 млн. лв..

На оперативка сред кмета Здравко Димитров и районните кметове пък е станало ясно, че вторите ще получат спомагателен трансфер за улични поправки. Това са районните кметовете на „ Южен”, „ Централен” и „ Западен”.

Причината за това е решение на Върховен административен съд, с което се приключва процедурата за поправки на стойност от 3 млн. лв. без Данък добавена стойност за трите региона. Тя бе пусната през септември, като през октомври комисия към Община Пловдив избра единственият участник в процедурата – „ Драгиев и Ко”. След това обаче Върховният административен съд анулира процедурата. Това бе втора несполучлива поръчка, с което на процедура трите региона щяха да останат без контракт за поправки.

Поради това концепцията е средствата да бъдат дадени на трите районни кмета, които имат контракти за поправки и асфалтиране и ще бъдат изразходени през тях. Тепърва райкметовете ще създадат и своята капиталова стратегия по какъв начин да разходват парите.

Община Пловдив има контракт за поправки на другите три региона – „ Северен”, „ Източен” и „ Тракия”. Там реконструкциите ще се вършат по оферти на районните кметове към Голяма община.

Бюджетът на Пловдив ще се гласоподава на 18 април в локалния парламент. Очаква се той да влезе в действие при започване на май, когато могат да започват и ремонтите.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР