В последните си дни като глава на 99-ото българско правителство

...
В последните си дни като глава на 99-ото българско правителство
Коментари Харесай

Премиерът в оставка уволни тримата заместници на министър Караджов

В последните си дни като глава на 99-ото българско държавно управление Кирил Петков предприе необикновен ход - направи чистка на най-високо равнище в Министерството на районното развиване. Пресслужбата на държавното управление разгласи през днешния ден следобяд, че министър председателят в оставка е освободил тримата заместници на Гроздан Караджов - Явор Пенчев, Стефан Аспарухов и Деляна Иванова. Има и едно предопределение - инж. Ивайло Иванов е Стайков е новият зам.-министър.

В известието от Министерски съвет претекстове няма. Но аргументите са явни -  тежкият раздор сред " Продължавяме смяната " и " ИТН " и недоверието между представителите на двете политически сили. А Кирил Петков и Гроздан Караджов даже си размениха обвинявания в операции и неистини.  

Кой е новият втори човек в Министерство на регионалното развитие?  

Ето визитката му, изпратена от Министерски съвет: 

 

Ивайло Стайков е магистър инженер по специалността „ Строителство на здания и уреди ”, добита в Университета по архитектура, строителство и геодезия – гр. София. Завършва следдипломна специализация „ Мениджмънт на строителството и капиталовите планове ” - още веднъж в УАСГ-София. Избран е за депутат в 47-ото национално заседание от 29 МИР Хасково. След непринуден отвод от мястото на депутат заема длъжността консултант в политическия кабинет на вицепремиера и министър на районното развиване и благоустройството в интервала 1 януари 2022 г.- 23 юни 2022 година Стайков има стабилен опит в организацията и ръководството на строително-инвестиционни планове в България и чужбина. Владее британски език.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР